Annonce:
Annonce:

Blume erkender frygt i rørende interview: - Har været nede på knæ

Pernille Blume vandt tre medaljer ved svømme-EM, men er også blevet hængt ud for en mærkværdig semifinale

Pernille Blume blevsom ventet det store danske samtaleemne under EM. Men ikke grundet guld i bassinet. Foto: Ritzau Scanpix
Pernille Blume blevsom ventet det store danske samtaleemne under EM. Men ikke grundet guld i bassinet. Foto: Ritzau Scanpix
Annonce:

Den seneste uge har været lidt af en rutsjebanetur for den danske svømmer Pernille Blume.

For selv om hun kan lægge tre EM-medaljer fra Glasgow i kufferten, har hun også været genstand for massiv kritik, efter at det tirsdag ikke lykkedes hende at kvalificere sig til finalen i 100 meter fri.

Derfor var den sølvmedalje, som hun torsdag aften vandt i holdkap, også en forløsning for den 24-årige dansker.

- Det var virkelig, virkelig dejligt at komme ned og gøre det, man elsker. Der er bare noget specielt over en holdkap. Det vil jeg altid sige, for det er det virkelig, siger Blume i et interview til TV2 Sport.

Den danske stjerne var tydelig rørt, mens hun tog sig tid til at reflektere og svare på de spørgsmål, der har trængt sig på lige siden det sekund, hvor OL-guldvinderen klaskede hånden i bassinkanten efter 50 af de 100 meter under tirsdagens semifinale.

Annonce:

- Det har været hårdt. Jeg har været nede på knæ og været bange, men jeg vil også sige det sådan, at jeg har fundet en styrke i mig selv, som jeg ikke troede, jeg havde. For det er jeg virkelig taknemmelig, siger Blume.

Blume endte i høj sø efter tirsdagens semifinale i 100 meter fri.

OL-guldvinderen svømmede de første 50 meter i et hidsigt tempo, som om hun jagtede en god tid på de første 50 meter. Hun foretog derefter en såkaldt overfladevending, tabte terræn og gik nærmest kold i vandet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Darko Bandic/Ritzau Scanpix
Foto: Darko Bandic/Ritzau Scanpix
 

Det hele endte med en sjetteplads i semifinalen og dermed et farvel til en finaleplads, hvor Blume var spået en medalje. Den mislykkede kvalificering blev efterfølgende kritiseret voldsomt både fra intern og ekstern side.

Danmarks landstræner, Dean Boles, var rystet over Blumes agenda i bassinet, ligesom der også fra øverste instans i Dansk Svømmeunion var forundring over guld-håbets ageren.

Annonce:

- Det var ikke en normal situation at være vidne til, men det skete, og vi kan ikke gå tilbage i tiden. Vi skal se fremad. VI havde en diskussion og har håndteret sagen internt på holdet, fortalte Boles til Ekstra Bladet.

- Jeg og EM-trænerstaben er dybt forundrede over den præstation, som Pernille Blume leverede i aften i 100 m fri semifinalerne, lød det fra Dansk Svømmeunions sportschef, Lars Green Bach, i en pressemeddelelse.

Ifølge Blume var det hendes plan at svømme sig i finalen.

- Jeg havde selvfølgelig håbet, at jeg havde energien til det. At man så går fuldstændig kold, er en konsekvens af, at man lægger så hårdt ud, men jeg var nødt til at gøre det, siger Blume til TV2 Sport.

Den danske svømmer vandt ved det nu overståede EM bronze i 4x100 meter fri, sølv i 50 meter fri og sølv i holdkap.

Blumes revanche: Svømmede Danmark til medaljer

Udskældte Blume: Jeg er rigtig ked af det

Satte sit ego over alt andet: Du pisser på alle, Blume!

Bag om Blume: Svømmedarlingen gør alt på sin egen måde

Annonce:

Sidste chance: Få de gyldne tricks til PL-manager

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Vi synes, Lars Løkke mangler skam i livet
rente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabat
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: