Blume frygtede for sit liv: 'Skal jeg dø?'

Efter i december at have gennemgået en operation for en hjertefejl, fortælle Pernille Blume nu, at hun var bange og frygtede for sit liv

Det var ikke let for Pernille Blume at få konstateret en hjertefejl. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Det var ikke let for Pernille Blume at få konstateret en hjertefejl. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

- Når der er noget galt med ens hjerte, så er det svært at håndtere rent mentalt.

- Man kan ikke undgå at få en... 'skal jeg dø?'

Pernille Blume blev i december opereret for et lille hul i hjertet. Det blev fundet, efter at hun gennem længere tid havde haft smerter og sågar en blodprop i hjernen.

I første omgang var meldingen, at den danske OL-guldvinder på 50 meter fri måtte leve med det, men senere viste en operation sig mulig. Det åbnede dog for en anden form for frygt, fortæller hun i programmet 'Sport Fokus' på TV2 Play.

- Jeg var lidt bange for at skulle ind og have opereret hjertet. Jeg var bange for genoptræningen og for at komme i gang med at svømme igen.

- Ville min krop kunne det samme igen? Kommer det her til at gøre, at min karriere slutter?, spørger hun i programmet.

Alle forståelige bekymringer, men her fire måneder efter operationen er hun for længst kommet tilbage i bassinet. Formen er kraftigt på vej op, mens hun mentalt kæmper for at ryste hele oplevelsen af sig.

Planen er dog at vende tilbage på konkurrenceniveau sidst på måneden - uden dog at vide, hvilket niveau hun reelt er på.

Pernille Blume var mandag tilbage i vandet for første gang Svømning Godt nyt efter hjerteoperation

Dansk Svømmeunion oplyste mandag i en pressemeddelelse, at Pernille Blume er blevet opereret for et hul i hjertet. Foto: Jens Dresling Plus Skjult sygdom: Hver fjerde dansker har hul i hjertet

 

7 kommentarer
Vis kommentarer