Danmark bliver vært for svømme-EM i 2017

Kortbane-EM i 2017 skal afholdes i den kommende Royal Arena i København

Julie Kepp Jensen i bassinet i Bellahøj Svømmearena, hvor der i slutningen af juni afvikledes Danish Open (Foto: Jens Dresling)
Julie Kepp Jensen i bassinet i Bellahøj Svømmearena, hvor der i slutningen af juni afvikledes Danish Open (Foto: Jens Dresling)

For anden gang på fire år skal Danmark arrangere et kortbane-EM i svømning.

Danmark har fredag middag fået tildelt værtskabet for EM i 2017, da de delegerede på Det Europæiske Svømmeforbunds (Len) kongres i Wien udpegede København som arrangør af mesterskabet.

Farlig smog aflyser Ottesens finale

I 2013 var Boxen i Herning vært for kortbane-EM, men i 2017 skal arrangementet efter planen afholdes i den kommende Royal Arena i København.

- Vi lever stadig højt på den svømmefest, vi leverede i Herning i 2013. Og tanken om at vi nu igen får mulighed for at byde vores svømmere og hele svømme-Danmark på et internationalt mesterskab på hjemmebane er en kæmpe glæde.

- Med erfaringerne fra 2013 i bagagen føler vi os godt rustede til at tage fat på opgaven, siger direktør i Dansk Svømmeunion, Pia Holmen.

Trods nul medaljer: Lotte Friis en positiv overraskelse

Danmark blev tildelt værtskabet i konkurrence med to Polen og Italien. Det er Dansk Svømmeunion, der i selskab med Wonderful Copenhagen og Sport Event Denmark skal løfte opgaven.

- EM svømning 2013 i Boxen i Herning satte nye standarder. Med Royal Arena i København er det vores plan og håb, at barren kan hæves yderligere, siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

VM i svømning: Dansk VM-holdkap skuffer med femteplads

Et af Danmarks største svømmenavne Jeanette Ottesen er begejstret over, at de danske svømmere igen får lov at opleve følelse af at være på hjemmebane ved et stort mesterskab.

- Jeg har deltaget ved masser af internationale mesterskaber overalt i verden og der er ingen tvivl om, at den følelse man fyldes med, når man træder ind i en kæmpe arena, indpakket i rød-hvide farver, og modtages af jubelråb og klapsalver så taget er lige ved at lette, det er noget af det vildeste, jeg nogensinde har oplevet i min svømmekarriere.

- Jeg får helt kuldegysninger ved tanken herom. Der er slet ingen tvivl om, at det gør en kæmpe forskel at svømme på hjemmebane, siger Jeanette Ottesen.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU