Dansk guldfavorit skuffer: Må nøjes med bronze

Rikke Møller Pedersen blev nummer tre i finalen ved kortbane-VM i svømning. Hun var langt fra sin egen rekord

Rikke Møller Pedersen måtte nøjes med en tredjeplads. (Foto: Jens Dresling)
Rikke Møller Pedersen måtte nøjes med en tredjeplads. (Foto: Jens Dresling)

Rikke Møller Pedersen har svømmet hurtigere på favoritdistancen 200 meter bryst end nogen anden i VM-feltet i Qatar, og hun var forsvarende verdensmester forud for søndagens finale.

Men det var ikke til at se, da medaljerne skulle fordeles.

Den danske svømmestjerne førte godt nok i langt størstedelen af finalen, men på de sidste 25 meter blev hun overhalet af to japanere.

Jeanette Ottesen og co. svømmede sig til bronzen. (Foto: RIA) Svømning VM-svømning: Danmark vinder bronze

Og selv om danskeren trods alt tog en VM-medalje, så må bronze siges at være en decideret skuffelse for den danske svømmedronning, som har været langt fra sit topniveau ved VM.

At topformen ikke var til stede ved VM, var tydeligt allerede i indledende heat søndag formiddag, hvor hun blot var sjettehurtigst - mere end fire sekunder fra sin egen rekordtid.

I finalen endte det trods alt med en medalje, men tiden 2.17,83 minutter er langt fra hendes nordiske rekord på 2.15,21 minutter, som hun satte ved kortbane-EM i Herning for et år siden.

Viktor Bromer var flyvende i vandet og kvalificerede sig til finalen i 200 meter-butterfly ved at sætte ny nordisk rekord. (Arkivfoto: AP) Svømning Smadrer rekord: Dansk talent klar til guld-kamp

Og havde danskeren blot svømmet i nærheden af sit bedste, han hun taget den ventede guldmedalje.

Den japanske guldvinder Watanabe Kanako svømmede i tiden 2.16,92 minutter, mens sølvet blev vundet af en anden japaner - Kaneto Rie - i tiden 2.17,43 minutter.

Rikke Møller skal i bassinet igen senere søndag, når hun er med i finalen i 4x100 medley, hvor Danmark er finaleklar med bedste indledende tid.

  Svømning Jeanette Ottesen svømmer sig sikkert i VM-finale

- Jeg kom fra en sjetteplads, og jeg er egentlig godt tilfreds, for jeg har bare ikke været hurtig. Der er et eller andet, der ikke spiller.

- Jeg gav den alt, hvad jeg kunne, men jeg må have lidt flere meter i sækken og også et mere afklaret hoved, når vi når frem mod sommer, sagde Rikke Møller Pedersen til TV2 efter finalen med henvisning til sommerens VM på langbane i russiske Kazan.

Rikke Møller skal i bassinet igen senere søndag, når hun er med i finalen i 4x100 medley, hvor Danmark er finaleklar med bedste indledende tid.

  Mie Nielsen, Pernille Blume, Rikke Møller PEdersen og Jeanette Ottesen fejrer EM guld i stafetten i august-måned - nu jagter de pengesummer (Foto: AP) Svømning Danske svømmestjerner på pengejagt i Singapore

0 kommentarer
Vis kommentarer