Dansk OL-håb indstiller karrieren: Derfor siger hun stop

Julie Levisen er ikke længere glad for svømning, og teenageren har derfor valgt at stoppe på eliteplan i en alder af bare 18 år

Svømmeren Julie Levisen har mistet glæden ved sin sport og derfor har hun valgt at indstille karrieren. (Foto: Jens Dresling)
Svømmeren Julie Levisen har mistet glæden ved sin sport og derfor har hun valgt at indstille karrieren. (Foto: Jens Dresling)

Svømmeren Julie Levisen vandt så sent som i december bronze ved kortbane-VM i Doha, men nu indstiller den blot 18-årige dansker svømmekarrieren.

Det oplyser Dansk Svømmeunion og Aalborg Svømmeklub i hver sin pressemeddelelse.

- Jeg har valgt at stoppe med at svømme, fordi jeg ikke er glad for det længere. Jeg vil gerne gøre det, som gør mig glad, og derfor har jeg taget dette valg.

- Det har selvfølgelig været et rigtig svært valg at træffe, og beslutningen har været længe undervejs, og derfor ved jeg også, at det er den rigtige for mig, siger Julie Levisen ifølge Aalborg Svømmeklub.

Se også: 17-årig kostede dansk guld: Jeg var ret ked af det

Lars Green Bach, sportschef i Dansk Svømmeunion, ærgrer sig over beslutningen.

- Det er naturligvis en stor skuffelse for os alle, når talentfulde svømmere vælger at indstille karrieren. Julie Levisen er en svømmer, som i de seneste år har gennemført en helt fantastisk sportslig rejse

- Hun har været med til at løfte niveauet på vores kvindelige fri-holdkapper til højeste internationale niveau, så de har kunnet svømme med om medaljer, siger sportschefen ifølge Dansk Svømmeunion.

I Doha var Julie Levisen en del af 4 x 50 meter fri-holdkappen sammen med Mie Ø. Nielsen, Pernille Blume og Jeanette Ottesen. De fire svømmede sig frem til en bronzemedalje.

Se også: VM-svømning: Danmark vinder bronze

Karrierestoppet er en bet for de danske medaljeperspektiver frem mod OL i Rio de Janeiro til næste år.

- Det er selvsagt et stort tab for dansk svømning, og de sportslige perspektiver for VM i Kazan og OL i Rio, at Julie har truffet beslutning om at stoppe, siger sportschef Lars Green Bach.

Skulle svømmeren ombestemme sig er Julie Levisen altid velkommen tilbage i folden, tilføjer sportschefen.

9 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere