Dansk OL-stjerne forlader vandet: Nu skal hun være vært på DR

Den tidligere elitesvømmer Lotte Friis bliver ny radiovært på DR

Den tidligere topsvømmer Lotte Friis har svømmet flere medaljer hjem til Danmark, men til marts tager hun et nyt spring.

29-årige Lotte Friis bliver nemlig radiovært i DR, skriver DR på sin hjemmeside.

- I mange år har jeg drømt om, at jeg en dag ville få arbejde inden for radio eller tv, og da jeg i april sidste år gik på pension som svømmer, blev det mit store mål at få job i denne branche. I dag er det en realitet, siger Lotte Friis til DR og fortsætter:

- Jeg kan næsten ikke vente med at komme i gang på P4 og glæder mig helt vildt til samarbejdet med Kasper og resten af teamet hos DR i Aarhus.

Lotte Friis vil fremover blive fast vært på programmet 'Formiddag på 4'eren', der bliver sendt mandag til fredag på P4 fra klokken 10.03-12.00.

Her skal hun sidde i studiet med programmets anden vært, Kasper Harboe.

Lotte Friis har i sin karriere som svømmer blandt andet sikret Danmark OL-bronze, VM-guld og en verdensrekord i 1500 meter fri på kortbane.

Hun indstillede sin professionelle svømmekarriere sidste forår og har siden da blandt andet arbejdet som svømmekommentator på TV2.

Hos DR er P4-redaktør Lars Daneskov glad for at have fået Lotte Friis med på holdet.

- Hun er bare 30, når hun starter, men har allerede oplevet mere end de fleste - og har lyst til mere. Det er ikke de værste egenskaber for en radiovært, siger han til DR.

Foto: Ole Lind Svømning Lige inden EM på hjemmebane: Derfor stopper Lotte Friis

Beckmann svømmede andenbedste tid og er klar til semifinalen. Foto: Jens Dresling Svømning Ny dansk darling slog EM's største stjerne: 'Bliver genkendt fra plakaten'

Viktor Bromer er et af håbene for dansk herresvømning. Foto: Jens Dresling/ritzau/ Svømning EM på hjemmebane: Danske herrer får baghjul af kvinderne

Lotte Friis bekendtgjorde tirsdag, at hun indstiller karrieren. Foto: Stine Tidsvilde Svømning En af Danmarks største: Stor respekt for stjernens overraskende beslutning

38 kommentarer
Vis kommentarer