Ekstrem sportsmand døde i umulig test

Løb fra London til Dover, svømning over den engelske kanal og cykling fra Calais til Paris blev for vild en triatlon for ekstremsportsudøver

En vild triatlon blev for meget for ekstremsportsudøver, der døde midtvejs - under svømningen i den engelske kanal, hvor denne svømmer også svømmer. Foto: AP
En vild triatlon blev for meget for ekstremsportsudøver, der døde midtvejs - under svømningen i den engelske kanal, hvor denne svømmer også svømmer. Foto: AP

Det er populært at forsøge sig med diverse former for ekstremsport, men man skal passe på med at gøre det for vildt. Det viser 40-årige Douglas Waymarks historie.

Englænderen var en mand med tunge meriter som hobby-eventyrer og havde blandt andet besteget verdens højeste bjerg, Mount Everest. Den præstation ville han overgå ved at svømme over den engelske kanal, men forsøget endte som en katastrofe, og han blev meldt død onsdag aften.

- Douglas Waymark har ikke fuldført sin kanalsvømning. I aftes følte han, at han ikke kunne gennemføre, og han svømmede over til sin assistent-båd. Han blev fløjet med helikopter til sygehuset i Ashford og ved midnat døde han. Vi er alle bedrøvede, men vi finder trøst i, at han døde, da han gjorde det, som han elskede allermest, skriver sportsmandens søster Ikel ifølge The Guardian.

Dødsfaldet har naturligvis ramt vennerne hårdt.

- Alle os, der kendte ham, har så mange minder med ham og har delt så mange stunder med ham. Jeg er sikker på, at alle har det utrolig dårligt nu, siger vennen Graham Fletcher til avisen.

- Han pressede sig selv til den yderste grænse, lyder det fra Kevin Murphy, der er formand for myndigheden, der overvåger kanalsvømninger.

Svømningen over den engelske kanal var en del af en større udfordring, der kaldes Enduroman Arch To Arch. Den startede med en løberunde på 140 kilometer fra det centrale London til Dover og skulle så fortsætte med svømningen.

Var Waymark kommet i land, så skulle han derefter have cyklet næsten 300 kilometer fra Calais til Triumfbuen i Paris. Kun 25 mennesker har nogensinde kunnet gennemføre hele den utrolige triatlon.

Det gik galt i den engelske kanal for en 40-årig mand, der ville gennemføre en særlig hård triatlon. Foto: AP
Det gik galt i den engelske kanal for en 40-årig mand, der ville gennemføre en særlig hård triatlon. Foto: AP
 

Se også: 32-årig spiller død: Dansk EM-modstander i chok

Michael Schumachers ski-venner kommer ikke med alt for godt nyt om den tyske racerstjerne. Foto: AP Formel 1 - 29. dec. 2016 - kl. 09:53 'Bedst hvis Schumacher var død med det samme'

Se også: Jagter fodboldspiller: Han slog dommer ihjel

Se også: Sporten i chok: 18-årig speedway-kører død efter styrt

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen