Fik ubudne gæster: Derfor var VM-stjernen en fiasko

Ifølge hendes far var der en god grund til Yulia Efimovas tordnende fiasko ved VM i svømning

Foto: AP
Foto: AP

Det kom som en bombe, da Yulia Efimova torsdag formiddag ikke kvalificerede sig til VM-semifinalen på 200 meter bryst.

Den russiske verdensstjerne var blandt VM's største favoritter men fik kun 17. bedste tid i det indledende heat.

Ifølge faderen, Andrey, havde det dog en god grund.

Det fortalte han i timerne efter det skuffende resultat, hvor Yulia selv havde forladt hallen hastigt uden lyst til at sætte ord på overfor pressen.

- Nogle personer forsøgte at bryde ind på hendes værelse i nat. Vi ved endnu ikke, hvem det var, men vi er i gang med at undersøge sagen, er han citeret for at sige til det russiske nyhedsbureau Itar-Tass.

- Selvfølgelig har det indflydelse på resultatet. Yulia forstår ikke, hvorfor det skete, eller hvad det var, der foregik. Det er meget følelsesladet lige nu. Naturligvis måtte vi berolige hende, og nu ser vi lige tiden af, sagde Andrey til nyhedsbureuaet.

Røg i dopingfælden
23-årige Efimovas form har ikke fejlet noget ved mesterskaberne på hjemmebanen i Kazan. Forleden vandt hun guld i 100 meter bryst.

Hun har tidligere været i mediernes søgelys. Og ikke kun for de OL- og VM-medaljer, hun har vundet i karrieren.

Tidligere er hun testet positiv for dopingpræparatet DHEA, hvilket gav hende en karantæne på 16 måneder, ligesom hun mistede sin verdensrekord på 200 meter-distancen.

Hun har selv afvist på det klareste bevidst at have gjort brug af præstationsfremmende medikamenter. Hendes egen forklaring gik på, at det var et resultat af hendes ringe engelsk-kundskaber, der var medvirkende til karantænen...

Efimova i midten mellem Ruta Meilutyte, Litauen, og Jamaicas Alia Atkinson ved medaljeceremonien efter 100 meter-finalen forleden. (Foto: AP)
Efimova i midten mellem Ruta Meilutyte, Litauen, og Jamaicas Alia Atkinson ved medaljeceremonien efter 100 meter-finalen forleden. (Foto: AP)
 

1 af 2 Foto: AP
2 af 2 Foto: AP
30 kommentarer
Vis kommentarer