Gammel OL-prøve fælder ukrainsk dopingsynder

Fortiden har indhentet den ukrainske svømmer Olga Beresnyeva, der nu er taget for doping fra OL i 2012

Olga Beresnyevas tre år gamle prøve er blevet testet igen - og i dag er der fundet spor af epo. (Foto: AP/Bela Szandelsky)
Olga Beresnyevas tre år gamle prøve er blevet testet igen - og i dag er der fundet spor af epo. (Foto: AP/Bela Szandelsky)

Man skal huske at holde sin sti ren, hvis ikke man vil risikere at blive indhentet at fortiden. Den lektie lærer den ukrainske svømmer Olga Beresnyeva nu.

Under OL i London i 2012 afleverede hun en dopingprøve, som i første omgang ikke viste spor af forbudte stoffer, men nye og mere avancerede testmetoder har nu fået fælden til at klappe.

Mo Farah blev den helt store britiske stjerne ved OL i London i 2012. (Foto: AP) Atletik Træneren dopingbeskyldt - OL-guldvinder forlader stævne

Den internationale olympiske komité (IOC) har lavet nye test af flere prøver fra legene i London med nye metoder, og det er i de disse, der er fundet spor af epo hos Beresnyeva.

- Under yderligere analyser udført tidligere i år af prøver indsamlet under London 2012 har Beresnyeva, 29, testet positiv for epo, skriver IOC i en meddelelse fredag ifølge Reuters.

Trods doping lykkedes det ikke ukraineren at komme på podiet ved OL, hvorfor der ikke skal ske omfordeling af medaljer. Hun blev nummer syv i kvindernes konkurrence i 10 kilometer svømning i åbent hav.

Tyson Gays holdkammerater får ikke lov til at beholde deres OL-medaljer. (Foto: AP) Atletik USA mister OL-sølv efter stjernes dopingdom

IOC opbevarer atleternes dopingprøver i adskillige år for senere hen at kunne fange syndere, som datidens testmetoder ikke har kunnet fælde.

Det er endnu ikke meldt ud, hvor lang en karantæne Beresnyeva får.

0 kommentarer
Vis kommentarer