Godt nyt efter hjerteoperation

Pernille Blume er godt i gang med sin genoptræning, efter hun blev opereret i hjertet

Pernille Blume var mandag tilbage i vandet for første gang
Pernille Blume var mandag tilbage i vandet for første gang

Mandag kom det frem, at den danske svømmestjerne Pernille Blume i januar var igennem en operation i hjertet.

For snart halvandet år siden begyndte Blume at opleve nerveforstyrrelser i sin venstre arm, hvilket sendte hende igennem en lang række af undersøgelser.

Her viste det sig, at hun havde et hul i hjertet.

- Jeg fandt efter en udredning på hospitalet ud af, at jeg havde haft en lille blodprop, og i den forbindelse fik jeg derfor også tjekket mit hjerte. Her fandt lægerne ud af, at jeg havde et mindre hul, som skulle lukkes via en operation, lød det fra Pernille Blume i en pressemeddelelse.

Tilbage i vandet
Blume ønsker ikke i øjeblikket at kommentere operationen yderligere, men overfor Ekstra Bladet fortæller hendes træner, Martin Truijens, at hun mandag tog et vigtigt første skridt i retningen mod at komme tilbage.  

- Hun var i vandet for første gang siden operationen. Vi tager det roligt dag for dag. Hun er meget glad for at være tilbage i vandet. Det er det første skridt, og så må vi se. Hun er i godt humør, siger hollænderen, der har fulgt Blume tæt under forløbet.

(Artiklen fortsætter efter billedet.. )

Foto: POLFOTO
Foto: POLFOTO
 

- Jeg tror kun, man kan gøre én ting i en situation som denne, og det er at støtte hende. Lytte, give input, når hun vil have det. Det er min rolle at være støttende.

- Det er godt, at operationen er overstået. Når jeg ser på hende, er det først og fremmest som menneske og dernæst som en stor atlet. Det er det vigtigste, lyder det fra Truijens.

Svære tanker
Operationen og forløbet inden er noget, der har sat tankerne i gang hos Blume.

- Hun har håndteret det utroligt godt og meget professionelt. Men prøv at forestil dig, hvis du eksempelvis går til lægen i morgen, og han siger, du har kræft.

- Den næste dag føler du dig anderledes. Du har fået en viden, der påvirker din tankegang, dit sind, det ændrer mange ting for dig. På nogle måder var det sådan for hende.

- I første omgang var hun fokuseret på at komme sig, men så begyndte hun at tænke over det. Hvornår sker operationen? Hvor lang tid tager det? Hvad er konsekvenserne? Hvordan påvirker det mig som menneske? Det er de spørgsmål, hun har haft, men hun har håndteret det virkelig godt. Det må jeg sige, forklarer Truijens.

Blume skal sammen med resten af svømmerne på det Nationale Træningscenter (NTC) på træningslejr til Sydafrika med afgang i weekenden.

Her begynder genoptræningen for alvor.

Operationen er ifølge Blume gået efter planen. Foto: Mogens Flindt Danske kendte Pernille Blume opereret i hjertet

Rikke Møller Pedersens verdensrekord i 200 m brystsvømning fra 2013 er fortsat den hurtigste tid nogensinde på distancen. Foto: AP Svømning Rikkes nye liv: Følger hun i de andres fodspor?

Svømning Chok: Dansk svømmestjerne stopper karrieren

6 kommentarer
Vis kommentarer