Han er ny dansk landstræner

Stefan Hansen, der tidligere har været træner for Det Nationale Træningscenter, bliver ny landstræner

Dansk Svømmeunion har fået ny landstræner. Det bliver Stefan Hansen. Foto: Martin Lehmann
Dansk Svømmeunion har fået ny landstræner. Det bliver Stefan Hansen. Foto: Martin Lehmann

Det bliver Stefan Hansen, der overtager den ledige post som landstræner for dansk svømmesport.

Det oplyser Dansk Svømmeunion i en pressemeddelelse.

Sportschef Lars Green Bach er meget tilfreds med, at det er lykkedes at hente Stefan Hansen hjem som ny dansk landstræner. Aftalen træder i kraft 1. april.

- Stefan kommer med stor viden og erfaring fra både Danmark og Tyskland i forhold til international high performance svømning, og jeg er sikker på, at dette vil komme dansk svømmesport til gavn, siger Lars Green Bach.

Stefan Hansen har blandt andet arbejdet som træner på Det Nationale Træningscenter (NTC) fra 2013 til 2016. De seneste to år har han tilbragt som cheftræner på Bundesstützpunkt Berlin, der svarer til NTC i Danmark.

Han ser frem til at komme tilbage til samarbejdet med kollegerne i Dansk Svømmeunion.

- Jeg har nydt at stå på bassinkanten hver dag og stå for udviklingen af de enkelte svømmeres præstationer.

- Men nu glæder jeg mig til at være med på bassinkanten på en helt anden måde, hvor jeg kan være med til at videreføre den gode udvikling, som har været kendetegnende for dansk svømning i adskillige år, siger Stefan Hansen.

Der venter den nye landstræner vigtige opgaver i den kommende periode. Først skal han føre de danske svømmere frem til gode resultater ved sommerens langbane-VM, og næste år venter OL i Tokyo.

Jobbet som dansk landstræner har været ledigt, siden canadieren Dean Boles i december opsagde sin stilling. Han sagde op, fordi han ønsker at være tættere på sin familie.

Frans Nielsen fejrer sin udligning til 1-1- mod Vancouver Canucks. Hans to scoringer var dog ikke nok til at sikre Detroit Red Wings point, da de tabte 2-3. Foto: Ritzau Scanpix Ishockey Dansker fik hovedrolle i ny nedtur
Søndag blev en god, men hård dag for ungarske Máté Lékai. Foto: Ritzau Scanpix Håndbold Privatfly, fødsel og sejr: VM-profilens 12 sindssyge timer

2 kommentarer
Vis kommentarer