Inden Ottesens VM-duel: Guldet uden for rækkevidde

Det tegner sig til at blive en dansk-svensk duel, når Jeanette Ottesen i aften svømmer finale i 100 meter butterfly ved VM i Kazan. Presset fra rekordindehaveren fra Sverige har fået forventningerne om guld til at falde i den danske lejr

Jeantte Ottesen svømmer i praksis for sølvmedaljen i VM-finalen i 100 meter butterfly. (Foto: AP)
Jeantte Ottesen svømmer i praksis for sølvmedaljen i VM-finalen i 100 meter butterfly. (Foto: AP)

Med en overbevisende præstation svømmede Jeanette Ottesen sig søndag sikkert i VM-finalen i 100 meter butterfly. I semifinalen kom hun ind i tiden 57,04 sekunder, hvilket var nok til en andenplads i de indledende heats, kun overgået af Sarah Sjöström fra Sverige.

Svenskeren bragede igennem i sit heat og endte endda med at slå verdensrekorden og sende sig selv direkte mod guldmedaljen med tiden 55,74. Det kun 21-årige svømmetalent lagde altså allerede inden finalen mandag eftermiddag dansk tid pres på Jeanette Ottesen. Og presset har da også været til at mærke i den danske lejr.

Inden aftenens finale har både Jeanette Ottesen og Dansk Svømmeunions sportschef, Lars Green, meldt ud, at sølvmedaljen er mest realistisk for den 27-årige dansker.

- Set ud fra et realistisk synspunkt, så skal der gå meget galt for Sarah Sjöström, hvis guldmedaljen skal glippe for hende, siger Lars Green.

En dårlig dag er afgørende
Han forholder sig dog stadig optimistisk til Jeanettes Ottesens muligheder, og understreger, at intet er afgjort, før de 100 meter er svømmet. Og selv om Sarah Sjöström leverer den ene overbevisende præstation efter den anden, vandt Jeanette Ottesen faktisk over svenskeren så sent som til EM 2014, hvor guldet altså kom med hjem til Danmark.

Lige netop det faktum, at en god eller dårlig dag kan have afgørende betydning, er sammen med en ordentlig forberedelse danskernes opskrift på succes i eftermiddagens finale.

Se også: Friis cruiser i VM-finalen i stærk tid

- Jeanette er i gang med at lade op, og hun har sovet godt i nat, så det er et godt udgangspunkt for at kunne levere en præstation på højeste niveau i aften. Og så skal vi bare huske, at en god eller dårlig dag kan have afgørende betydning. Jeanette går ud og svømmer sine chancer, og har fokus på det, hun selv kan gøre noget ved, siger Lars Green.

Danskerne viser gode takter
Udover Jeanette Ottesens finaleplads i 100 meter butterfly har også de andre danske svømmere vist gode takter ved VM indtil nu.

Både Mie Ø. Nielsen og Rikke Møller-Pedersen har svømmet sig videre til semifinalerne i henholdsvis 100 meter rygsvømning og 100 meter brystsvømning og sidst på formiddagen svømmede Lotte Friis sig i finalen i 1500 meter freestyle med en flot andenplads i sit heat.

Se også: Forkrampet Rikke Møller får jævn start på svømme-VM

Hos mændene ser det især lovende ud for holdet, der skal svømme 4x200 meter fri. Både Anders Lie Nielsen og Søren Dahl har allerede sat personlige rekorder ved mesterskabet, så i den danske lejr tror man stadig meget på, at målet om fem medaljer kan vil blive nået.

- Vi er godt tilfredse så langt, og jeg synes, vi har haft to meget positive dage. Det er jo meget svært at sige præcis, hvad vi skal være tilfredse med, men vi har meldt ud fra start, at målet er fem medaljer, og det kommer jo også an på, hvor velforberedte de andre svømmere er, hvis det skal lykkedes, siger Lars Green.

Se også: Suveræn Ottesen booker finaleplads på 100 meteren

Sådan skal danskerne svømme mandag eftermiddag:

Kl. 16.40: 100 meter butterfly finale - Jeanette Ottesen

Kl. 16.58: 100 meter bryst semifinale - Rikke Møller Pedersen

Kl. 17.24: 100 meter ryg semifinale - Mie Ø. Nielsen

3 kommentarer
Vis kommentarer