Jeanette Ottesen taler ud om syg datter

Svømmerens lille datter havde både tabt sig og fået gulsot, og det gjorde i den grad den nybagte mor bekymret

Foto: Tariq Mikkel Khan
Foto: Tariq Mikkel Khan

Svømmeren Jeanette Ottesen blev 20. december mor for første gang.

Men den første uge som nybagt forælder er bestemt ikke gået, som hun har forventet. Datteren tabte sig nemlig meget kort tid efter fødslen, og hun fik samtidig sygdommen gulsot.

Det skriver Jeantte Ottesten på sin blog.

- Da B (babyen red.) blev født vejede hun 3492 gram, og blot 2 1/2 dag efter vejede hun kun 3100 gram og samtidigt med det havde hun så udviklet gulsot. Jeg blev noget forskrækket, da vi fik disse nyheder, da jeg egentlig troede, at alt gik, står der i indlægget.

Svømmeren fandt ud af, at hendes mælk ikke var løbet til før tre dage efter fødslen, men datteren suttede alligevel, så hun troede, at barnet fik mad.

- Jeg havde ikke givet mit barn noget mad i to dage!!! Altså, hun har nok fået lidt råmælk, men det har satme ikke været meget. Og så oven i hatten havde hun fået gulsot. Total fiasko følte jeg. Jeg blev rigtig ked af det, da det her lille væsen jo er top afhængig af én og bogstaveligt talt ikke kan klare sig uden, at nogen tager sig af hende, skriver hun og fortsætter:

- På en måde blev jeg faktisk nok lidt bange, bange for at miste. Jeg ved godt, at vi slet ikke er i den kategori lige med det her, men det kommer alligevel lidt op i én.

Ottesen fortæller dog, at datteren heldigvis har det godt i dag, og at hun tager på i vægt. Hun fortæller, at hun har fået en meget stærk lille pige.

Ifølge sundhed.dk får 60 procent af alle nyfødte gulsot to til fire dage efter fødslen, og det er de færreste, som kræver behandling.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Jeanette Ottesen, men hun er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Jeanette Ottesen til manden: Vink farvel til sex

Så har svømmestjernen født: Se det nuttede baby-billede

Jeanette Ottesen og ægtemanden Marco Loughran. Foto: Claus Bonnerup
Jeanette Ottesen og ægtemanden Marco Loughran. Foto: Claus Bonnerup