Annonce:
Annonce:

Landstræner i chok: Jeg forstår ikke Pernille Blume

Dean Boles havde meget svært ved at se, hvad pokker der gik af Pernille Blume i den bizarre EM-semifinale i Glasgow

Pernille Blume i bassinet i Glasgow tirsdag. Foto: Patrick B. Kraemer/EPA
Pernille Blume i bassinet i Glasgow tirsdag. Foto: Patrick B. Kraemer/EPA
Annonce:

Dean Boles vidste ærlig talt ikke helt, hvilket ben han skulle stå på tirsdag aften i Glasgow.

Der på bassinkanten var han vidne til et nærmest bizar scene, da Pernille Blume - den danske landstræners største stjerne ved europamesterskaberne i svømning - leverede en aparte omgang 100 meter fri i semifinalen.

Kæmpe fiasko for Blume: Ekspert rystet over stjernen

Sølvvinderen fra 50 meter fri-finalen forleden hoppede i vandet som en af favoritterne til guldet og stormede af sted. Kort efter gjorde hun klar til at vende som den førende svømmer, men i stedet for den traditionelle vending, hamrede hun håndfladerne i kanten, som om hun var i mål. Herefter gik et øjeblik, der for hendes fans, trænere, familie, venner og følgere må have føltes som en evighed, inden hun satte i gang igen.

Annonce:

Da var forspringet øjeblikkeligt smidt, og på de sidste 50 meter gik det hele i stykker for OL-guldvinderen, der blev distanceret af hele fem konkurrenter - heriblandt landsmanden Signe Bro.

Kræfterne var med andre ord sluppet op for Blume, der sluttede på en skuffende, skuffende sjetteplads, hvilket ikke rakte til ret meget andet end forundring og bekymring.

Lidt i granatchok
Da Ekstra Bladet efterfølgende fangede Boles, forsøgte han stadig at finde ud af, hvad pokker han havde været vidne til.

- Ja, jeg er lidt i granatchok. Vi prøver her at finde ud af, hvad der er sket, var de første ord, der kom ud af canadierens mund.

- Har du talt med Pernille?

- Ja, en kort samtale. Men det er det hele indtil videre.

Bag om Blume: Svømmedarlingen gør alt på sin egen måde

- Hvad var din reaktion på løbet?

- Jeg tænkte, hvad var det, der skete der? Ingen kendte til de planer. Ingen træner, ingen. Kun Pernille. Jeg håber, vi kan få noget klarhed over det, sagde han.

Dean Boles har stået i spidsen for det danske landshold siden juni 2015. Foto: Mogens Flindt
Dean Boles har stået i spidsen for det danske landshold siden juni 2015. Foto: Mogens Flindt
 

Selv var Blume mere smilende, da hun mødte TV 2 Sport umiddelbart efter løbet.

Annonce:

- Jeg ville gerne svømme hurtigt. Jeg ville gerne slå hånden i væggen og se, hvad der ville ske på de første 50 meter. Det var en beslutning, jeg selv tog, kom det fra stjernen.

- Så du ville lægge hårdt ud...?

- Ja. Jeg tog selv beslutningen. Der er nok nogle trænere, der er sure nu, kom det igen med et smil fra Blume, der svømmede distancen i 54,71 sekunder.

Team Danmark-direktør: Uforståeligt

Team Danmark-direktør Lone Hansen er ikke helt med på, hvorfor Pernille Blume gjorde, som hun gjorde, men hun slår samtidig koldt vand i blodet

Lone Hansen, direktør i Team Danmark, fulgte med, da Pernille Blume som forhåndsfavorit skuffede fælt i EM-semifinalen tirsdag aften i Glasgow.

- Det er brandærgerligt, at Pernille, der har været så driftssikker, svømmet så godt og haft så meget fart i kroppen gennem hele ugen, kikser i den semifinale, som jeg følte, at hun bare ville køre hjem, siger hun til Ekstra Bladet.

- Jeg ved godt, at når det handler om marginaler, så ligger det i en eliteatlets DNA at satse nogle gange og gå efter en fantomtid. Det er den fandenivoldskhed, der også har båret dem frem, men som nogle gange kommer frem, når den ikke skal være der.

- Det er også lidt uforståeligt for mig, fordi hun har svømmet så fantastisk og trukket fra sine egne tider, siger Lone Hansen.

Hun og Team Danmark poster årligt millioner i netop toppen af dansk svømning i bestræbelserne på at hente medaljer til Danmark. Netop i det lys er Blumes indsats en regulær skuffelse.

Lone Hansen slår dog koldt vand i blodet.

- Jeg er godt klar over, at der i svømningen er et generationsskifte i gang, så på dette tidspunkt er jeg ikke bekymret. Der er en bred, god trup, hvor de unge også viser, at de kan præstere på dagen.

- EM er også bare et skridt på vejen mod OL i Tokyo i 2020, siger hun.

Som om hun forsøgte at sætte en verdensrekord på den halve distance.

Dean Boles glædede sig til at blive klogere på sin stjerne.

- Mest af alt er jeg i chok. Jeg forstår simpelthen ikke, hvad der skete, gentog han.

- Er du sur?

- Nej, det er for tidligt at sige. Hvordan kan man være sur, når man ikke ved, hvad der er sket, kom det nærmest apatisk fra landstræneren.

- Hun har svømmet så godt ved mesterskaberne, og jeg synes, hun var virkelig godt kørende. Og så kommer det her, sagde han, inden han nærmest afbrød sig selv for at beklage og stoppe samtalen fra Glasgow.

Mie Ø. i ny dansk skuffelse: Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Milliarderne forsvinder op i den blå luft
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: