Nervøs Jeanette Ottesen: Troede jeg var disket

Blandt VM-start: Jeanette Ottesen gik videre i 100 meter butterfly, mens Mads Glæsner missede OL-krav med få hundreddele

Jeanette Ottesen i bassinet i Kazan søndag. (Foto: AP)
Jeanette Ottesen i bassinet i Kazan søndag. (Foto: AP)

Jeanette Ottesen vandt søndag sit indledende heat i 100 meter butterfly ved VM i Kazan, men hun troede faktisk selv, at hun var diskvalificeret for tyvstart.

Da hun stod klar på skamlen rykkede hun lidt på sig på grund af en lyd i hallen, men heldigvis for hende blev det ikke vurderet som en tyvstart, og dermed kunne hun sikkert svømme sig videre til semifinalerne.

- Det var lidt rodet, for jeg troede faktisk, at jeg var disket, lød det fra den danske svømmer til TV2 Sport efterfølgende.

I tiden 57,49 sekunder var Ottesen næsthurtigst af alle i de indledende heats, hvor kun den svenske favorit Sarah Sjöström var hurtigere end danskeren.

Der svømmes semifinaler søndag aften.

Jeanette Ottesens favoritdisciplin er dog den halve distance, 50 meter butterfly, hvor hun er forsvarende verdensmester.

Exit Glæsner
Der var til gengæld ikke meget at juble over for landsmanden Mads Glæsner, der også var i bassinet søndag morgen.

Han var kommet til VM for at satse på 400 meter fri, hvor han håbede på at klare OL-kravet, men det missede Glæsner med 5/100 af et sekund i sit heat.

Samtidig formåede han heller ikke at komme videre blandt de bedste, og dermed får han ikke en ny chance ved VM for at svømme sig til OL på favoritdistancen.

VM-debutant Søren Dahl var sidste dansker i vandet i disciplinerne søndag formiddag, og han satte ny personlig rekord i 50 meter butterfly med tiden 24,13 sekunder.

Det rakte til 28. bedste tid, hvilket ikke var nok til en semifinaleplads.

7 kommentarer
Vis kommentarer