Annonce:
Annonce:

Nu svarer Lotte Friis: 'Det er ikke ok'

På Instagram skriver Lotte Friis, at hun føler sig udstillet af Jeanette Ottesens selvbiografi 'Fri'

Jeanette Ottesen (tv) og Lotte Friis (th) var begge stjerner i den internationale svømmeelite. Foto: Jens Dresling
Jeanette Ottesen (tv) og Lotte Friis (th) var begge stjerner i den internationale svømmeelite. Foto: Jens Dresling
Annonce:

Stemningen mellem de danske svømmestjerner Jeanette Ottesen og Lotte Friis har aldrig været rigtig god.

I sin selvbiografi 'Fri', der netop er kommet på gaden, har Ottesen beskrevet, hvordan hun og andre svømmere mobbede Lotte Friis.

'Det er især fyrene, der er slemme, og de gør grin med Lotte både foran hende og bag ryggen på hende. Det kan være noget med, at hun har en stor numse, at hun ikke vejer det, hun skal, at hun er tyk, måden, hun svømmer på, tøjet, hun går i, eller svømmebrillerne, hun svømmer med,' skriver Ottesen i bogen, hvor hun videre skriver, at hun deltog ved at grine med, når der blev mobbet, mens hun aldrig sagde fra.

Men selvom Jeanette Ottesen i sidste uge kontaktede Lotte Friis og undskyldte for mobningen, så føler Friis sig udstillet i Ottesens bog. Det skriver hun i en række såkaldte 'stories' på Instagram.

Annonce:

'I dag føler jeg mig mere blottet og stillet til skue for hele Danmark, end jeg nogensinde har prøvet før', indleder Lotte Friis sit indlæg.

Og hun understreger, at selvom hun respekterer Ottesens kamp mod mobning, så falder det hende for brystet, at svømmekollegaen ikke har fortalt hende, hvor udpenslet og detaljeret beskrivelsen af mobningen er i bogen.

'Jeg er på intet tidspunkt blevet spurgt om hvorvidt, det er ok. jeg er blevet brugt i hendes bog. Det er MIN historie at fortælle - ikke hendes.'

Udadtil var alt fryd og gammen, men bag kulisserne var stemningen iskold. Foto: Jens Dresling
Udadtil var alt fryd og gammen, men bag kulisserne var stemningen iskold. Foto: Jens Dresling
 

'Jeg føler,at jeg er sat uden for indflydelse på den opfattelse, verden fremover vil have af Lotte Friis', skriver hun.

Lotte Friis respekterer, at Jeanette Ottesen har ønsket at fortælle sin side af mobbehistorien, men mener, at det er en krænkelse, at Ottesen nævner hende ved navn.

'Den kan hun godt fortælle uden mit navn og den detaljerede beskrivelse af Jeanettes opfattelse af siituationerne.'

Annonce:

'Jeanette kontaktede mig i sidste uge, fordi hun ville give mig en undskyldning for sin opførsel dengang. Derefter informerede hun mig om, at hun ligeledes gav mig en undskyldning i bogen. MEN hun fortalte på intet tidspunkt, at bogen indeholdt et længere afsnit, hvor hun nøje beskrev forløbet - og udstillede mig.'

'Jeanette har ved sit behov for at fortælle det, hun opfatter som den fulde historie, sørget for, at mine fremtidige børn, kolleger og alle andre for evigt kan læse historien om 'mobbeofferet' Lotte Friis. Det synes jeg ikke er ok', afslutter Lotte Friis sit indlæg på Instagram.

Ekstra Bladet har tidligere været i kontakt med Lotte Friis, der ikke ønskede at udtale sig, inden hun havde læst bogen. Hun har siden via sms sendt sit indlæg fra Instagram som sit svar.

Jeanette Ottesen deltog mandag aften i ’Go’ Aften Live’ på TV2 og virkede lidt rystet, da Natasja Crone forelagde hende Lotte Friis’ kritik via et båndet indslag.

Annonce:

- Ja… Jeg tror, det første, jeg vil sige, er, at da jeg besluttede mig for at lave en selvbiografi, da besluttede jeg mig for at være bundærlig med de ting, jeg ville fremhæve i bogen – og det har jeg været, svarede Jeanette Ottesen efter et lille synk og en kort tænkepause.

-  Når jeg beskriver en situation, er det jo også min historie, så jeg føler ikke, at jeg går ind og tager Lottes historie og fortæller den. Jeg fortæller det jo faktisk fra min synsvinkel, hævdede den svømmende forfatter, der måske alligevel godt kunne se, at hun har raget lidt på en andens historie.

At mobbe-kapitlet bliver hendes fortælling om Lotte Friis’ historie.

- Ja. Ja, men jeg håber, hun en dag vil fortælle, hvordan hun har oplevet det, for jeg oplevede det som helt forfærdeligt, sagde Jeanette Ottesen.

Gør det dig ked af det?

- Jeg er ked af det, hvis jeg har gjort hende ked af det. Så bliver jeg ked  af det.

Svarer på kritik: 'Jeg har været ærlig'

Lotte Friis om hvordan det er at blive en del af sportens Hall of Fame.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Har dansk spiontjeneste ofret sin mand?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: