Ny dansk darling slog EM's største stjerne: 'Bliver genkendt fra plakaten'

Emilie Beckmann kan være den næste danske svømmer, der når den absolutte top

Beckmann svømmede andenbedste tid og er klar til semifinalen. Foto: Jens Dresling
Beckmann svømmede andenbedste tid og er klar til semifinalen. Foto: Jens Dresling

ØRESTAD (Ekstra Bladet): Lotte Friis kommenterer på TV, og Jeanette Ottesen er gravid.

Med to af de helt store indenfor sporten ude af spillet, skal nogle af de unge svømmere træde til. En af dem, der kunne tage springet, er 20-årige Emilie Beckmann.

Fly-svømmeren fra Tune skal i aktion på både 50 og 100 meter-distancen i Royal Arena. Torsdag var hun i aktion på den korte distance, og hun imponerede torsdag morgen på de korte distance ved at slå svømmedronning Sarah Sjöström.

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
 

Store forventninger
De kendte navne som Pernille Blume, Rikke Møller Pedersen og Mie Ø. Nielsen har alle sat en tid på kortbane i 2017, der har slået deres navn fast i den europæiske top 10.

Det er der kun en anden dansk kvinde, der har gjort, nemlig Beckmann på 50m butterfly.

- Jeg synes, at det er fedt, at der er forventninger til dansk kvindesvømning. Det handler bare om at udvikle det. Jeg har været i en positiv udvikling, og jeg håber, den fortsætter. Men om jeg kan mærke presset? Det ved jeg ikke. Ikke i dagligdagen.

Nu er du også på plakaten. Er du blevet genkendt?

- Nej, jeg er ikke blevet genkendt på gaden, men mine venner fra universitetet, hvor jeg lige er startet, har genkendt mig, så jeg har fået en masse billeder. ’Er det ikke dig dér?’ og ’du er over det hele,’ siger de, og det er da meget sjovt, siger den statskundskabsstuderende svømmer.

Foto: Euroswim
Foto: Euroswim
 

Hvordan harmonerer studiet og al den svømning? Er dit liv bare planlagt hvert minuttal?

- Det har det været, siden jeg gik ud af folkeskolen, så det vænner man sig også til. Men jeg kan nogenlunde få det planlagt, så jeg læser rundt om træningen.

Så der er ikke en eller anden eksamen, der hænger til på fredag eller…?

- Der er faktisk en i videnskabsteori på mandag, siger hun med et grin, men fortæller så, at hun blot skal trække et emne og derefter har et par dage til at arbejde med opgaven.

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
 

Hvordan er det at leve så planlagt et liv?

- Det er anderledes, men jeg har jo ikke prøvet andet. Eller rettere: jeg har fået at vide, at det er anderledes. Men jeg kan godt lide det

I disciplinerne, hvor Beckmann stiller op, er hun som nævnt oppe mod superstjerner, så hun forventer ikke ligefrem at stryge til tops lige med det samme.

- Jeg svømmer nogle løb, hvor der er nogle heftige damer med, så jeg tager det et step ad gangen.

Se også: Forvirret Mie strøg i finalen: - Jeg ved ikke helt, hvad jeg lavede

12 kommentarer
Vis kommentarer