Ny dansk VM-medalje - Lotte Friis storskuffer

Mie Ø. Nielsen sikrede ny dansk medalje ved VM i svømning

Mie Ø. Nielsen har sikret sig ny dansk VM-medalje (Foto: AP)
Mie Ø. Nielsen har sikret sig ny dansk VM-medalje (Foto: AP)

Mandag sikrede Jeanette Ottesen dansk medalje ved VM i svømning, da hun blev to'er på 100 meter butterfly.

Tirsdag aften fortsætter den danske medaljefest ved VM i russiske Kazan.

Den 18-årige Aalborg-svømmer Mie Ø. Nielsen tog medalje, da det blev til bronze på OL-distancen 100 meter ryg.

Aalborg-svømmeren kom til finalen med næstbedste tid og ny nordisk rekord, og i finalen kæmpede hun også med helt fremme.

Danskeren vendte først efter 50 meter, men på hjemturen blev hun overhalet af begge de to australiere - både favoritten og guldvinderen Emily Seebohm, og den overraskende sølvvinder Madison Wilson, mens amerikaneren Missy Franklin noget imod det forventede ikke fik medalje.

Se også: Skræmmende god: Stortalent smadrer alle ved VM

Se også: Skuffet Rikke Møller misser VM-finalen i 100 meter bryst

Mie Ø. Nielsen har tidligere  vundet guld i 100 meter ryg, men det var på kortbane og ved EM på hjemmebane tilbage i 2013 (Foto: Jens Dresling)
Mie Ø. Nielsen har tidligere vundet guld i 100 meter ryg, men det var på kortbane og ved EM på hjemmebane tilbage i 2013 (Foto: Jens Dresling)
 

Mie Ø. Nielsen svømmede i tiden 58.86, hvilket var to hundrededele langsommere end i gårsdagens semifinale. Seebohm vandt i 58.26, mens danskeren var 11 hundrededele fra sølvet og 16 hundrededele fra at måtte nøjes med den fjerdeplads, som kinesiske Fu Yuanhui fik.

- Jeg er helt færdig. Det var et rigtig godt løb. Mine ben døde lidt til sidst, siger Nielsen til TV2 Sport.

Danskeren bemærkede slet ikke, at hun lå nummer et efter 50 meter.

- Det så jeg ikke, men det er nok derfor, det gør lidt ondt, siger Nielsen.

Derimod blev det ikke til medalje for 27-årige Lotte Friis, der for første gang i fire VM-stævner ikke tog medalje på 1500 meter fri, som hun endda vandt i 2011.

Den 18-årige amerikaner Katie Ledecky var som ventet suveræn, og hun smadrede sin verdensrekord nok en gang med 15.27.71 og havde dermed 15 sekunder ned til nummer to.

Lotte Friis lagde stærkt ud, og hun lå efter 100 meter to'er - dog her allerede mere end et sekund efter Ledecky.

Lotte Friis skuffede på 1500-meteren ved VM (Foto: AP)
Lotte Friis skuffede på 1500-meteren ved VM (Foto: AP)
 

Efter 500 meter-mærket begyndte australske Jessica Ashwood og newzealandske Lauren Boyle at hale ind på danskeren, og ved 750 meter gik Boyle forbi danskeren.

Lotte Friis fik stabiliseret svømningen og lykkedes med at holde Ashwood bag sig, men på de sidste 50 meter gik danskeren helt ned og tabte bronzen til ungarnske Boglarpa Karpas, der kom usandsynligt stærkt bagfra og tog en overraskende medalje.

Friis svømmede 15.49.00 og sluttede to sekunder efter bronzen.

- Det kørte meget godt til halvvejs, så kunne jeg godt mærke, at min krop ikke havde restitueret så meget, siger Friis til TV2 Sport.

- Nogen gange mangler man bare den sidste gejst, fordi man har været på podiet i så mange år. Så tænker man, at den her smerte er ok, fordi de andre også har den, siger Friis, der godt bemærkede, at hun var ved at miste bronzen til sidst.

- Jeg kunne godt se, hun kom, men jeg havde bare ikke den sidste energi, som de unge har. De har mere sult for at vise, hvem de er, og det savner jeg måske lidt, siger Friis.

Danskeren var godt tilfreds med de første 800 meter, og det er da også det, som er hendes favoritdistance, og som hun skal konkurrere i ved OL.

1500-meteren ved VM var formentlig sidste gang, at danskeren konkurrerede på den distance.

Viktor Bromer blev europamester sidste sommer, og nu er han i VM-finalen (Foto: AP)
Viktor Bromer blev europamester sidste sommer, og nu er han i VM-finalen (Foto: AP)
 

Hos mændene var Viktor Bromer i semifinalen i 200 meter butterfly, hvor han i morgenens indledende heat lagde ud som lyn og torden og var næstbedst i 1.54.47.

Bromer prøvede i semifinalen med en anderledes taktik, hvor han lagde stille ud, men spurtede vildt til sidst.

Helt leve op til morgenens tid kunne Bromer ikke i aftenens semifinale, hvor han dog kvalificerede sig til onsdagens finale i 1.54.82, hvilket var næstbedst i heatet og samlet var den fjerdebedste tid.

- Det var et meget stille og roligt løb. Jeg var ikke under pres på noget tidspunkt overhovedet. I morges stressede jeg og var nervøs, men min træner udfordrede mig, og de sidste 100 meter behøvede jeg ikke give mere, end jeg gjorde. To gange 1.54 på samme dag er rigtig lækkert, om der er mere i mig, det må vi se i morgen, siger Aalborg-drengen til TV2 Sport.

14 kommentarer
Vis kommentarer