Ny landstræner skal hjælpe Danmark mod OL-metal

Canadieren Dean Boles kommer fra 1. juni til at indgå i landstrænerteamet hos Dansk Svømmeunion

Svømmepigerne er blandt medaljehåbene i Rio de Janeiro næste sommer. (Foto: AP)
Svømmepigerne er blandt medaljehåbene i Rio de Janeiro næste sommer. (Foto: AP)

Dansk Svømmeunion har gennem flere måneder ledt efter en ny landstræner, som kunne gøre teamet omkring landets bedste svømmere komplet. Det er nu lykkedes.

Dean Boles tiltræder 1. juni som landstræner og skal i samarbejde med cheflandstræner Nick Juba, NTC-træner Stefan Hansen og talentansvarlig Thomas Stub lægge målsætningen for dansk svømning fremadrettet.

- Dean har både erfaring fra klubmiljøer og landshold i Canada, erfaring som træner på højeste internationale niveau og erfaring med at facilitere udviklingen af seniorelitemiljøer gennem et tæt samarbejde med svømmere, trænere og ledere, siger sportschef Lars Green Bach i en pressemeddelelse.

Boles har længe fulgt dansk svømnings indtog på den internationale scene, og det glæder han sig til at bidrage til fortsættelsen af.

- Jeg har altid beundret og respekteret den fokuserede tilgang og resultaterne i de skandinaviske lande, og i de seneste år især i dansk svømning. Jeg ser frem til at udvikle gode relationer med danskerne, siger Dean Boles.

En af de store målsætninger er OL i Rio de Janeiro næste år, og her skal ansættelsen af Boles være med til at sikre en god dansk medaljehøst.

Canadieren kommer fra en stilling som provinstræner og mentorcoach i den canadiske provins Ontario.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere