Nyt doping-læk: Blume på liste med Tour-vindere

Læk fra WADA viser ifølge hackergruppe, at guldvinder Pernille Blume benyttede sig af astmamedicin under OL

Nyt doping-læk: Blume på liste med Tour-vindere

Pernille Blume var i højt humør, da hun ankom til Danmark efter sit succesfulde OL i Rio

Det Internationale Antidopingagentur (Wada) oplyser i en pressemeddelelse, at hackergruppen Fancy Bear har offentliggjort nye sundhedsdata på 25 atleter fra OL i Rio.

En af atleterne er OL-guldvinder Pernille Blume fra Danmark.

Ifølge papirerne fra Wada har Pernille Blume benyttet sig af astmamedicinen terbutalin, som benyttes mod vejrtrækningsproblemer.

Stoffet er på Wadas liste over forbudte stoffer, men man kan i visse tilfælde få tilladelse til at benytte stoffet, hvis man tager det gennem en inhalator.

Det fremgår af de lækkede papirer, at Pernille Blume i 2012 fik tilladelse af Det Internationale Svømmeforbund, Fina, til at bruge det ellers forbudte stof.

Den næste generation: De skal vinde guld til Danmark i fremtiden

To Tour-vindere lækkert
Den danske svømmer Frans Johannessen blev testet positiv for brug af terbutalin i 2013 og blev idømt karantæne.

Pernille Blume har tidligere sagt offentligt, at hun i 2010 fik konstateret anstrengelsesastma.

- Efter at jeg fik konstateret astma, kom jeg på medicin, og det virkede rigtigt godt. Jeg var i stand til at træne og præstere meget bedre. Det at have astma inden for svømning er nærmere reglen end undtagelsen, har Blume sagt til magasinet Astmanaut.

De 25 atleter er ud over danskeren ti atleter fra USA, fem fra Tyskland, fem fra Storbritannien og en fra henholdsvis Tjekkiet, Polen, Rumænien og Rusland.

Fra Storbritannien er der blandt andre tale om Tour de France-vinder Chris Froome samt den tidligere vinder af samme løb Bradley Wiggins.

Den tjekkiske tennisspiller Petra Kvitova og den amerikanske OL-guldvinder i svømning Kathleen Baker er også blandt de nævnte atleter.

Tirsdag bekræftede Wada, at den russiske hackergruppe havde hacket sig ind i deres system med fortrolige oplysninger om atleter.

Gruppen offentliggjorde blandt andet data om tennissøstrene Serena og Venus Williams og gymnasten Simone Biles, der vandt fire guldmedaljer ved de olympiske lege i Rio de Janeiro.

En lykkelig Pernille Blume lander i Danmark efter OL-triumfen

Nyt doping-læk: Blume på liste med Tour-vindere

En russisk hackergruppe har torsdag offentliggjort sundhedsdata fra den danske svømmer Pernille Blume fra den dag, hun vandt OL-guld i Rio.

Her er fakta om den danske svømmer:

Navn: Pernille Blume.

Alder: 22 år.

Fødeby: Bagsværd.

Sportsgren: Svømning, 50 meter fri, 4 x 100 meter fri og 4 x 100 meter medley.

Største resultat: Guld i 50 meter fri ved OL i 2016, bronze ved OL i 4 x 100 meter medley, guld i 4 x 100 meter medley ved kortbane-VM i Istanbul i 2012.

Astma: Pernille Blume fik konstateret anstrengelsesastma i 2010. Hun har udtalt følgende til magasinet Astmanaut:

- Efter jeg fik konstateret astma, kom jeg på medicin, og det virkede rigtigt godt. Jeg var i stand til at træne og præstere meget bedre. Mit råd er, at man ikke skal lade sig begrænse af astma. Det at have astma inden for svømning er nærmere reglen end undtagelsen.