Ottesen dropper al medieaktivitet

Jeanette Ottesen kommer ikke mere i medierne for at promovere sin nye bog, oplyser Gyldendal

Jeanette Ottesen og Lotte Friis svømmede i mange år sammen på det danske landshold. Foto: Katrine Emilie Andersen/Ritzau Scanpix
Jeanette Ottesen og Lotte Friis svømmede i mange år sammen på det danske landshold. Foto: Katrine Emilie Andersen/Ritzau Scanpix

Der har mildt sagt været stormfulde hvirvler i bassinet, siden indhold fra den tidligere svømmer Jeanette Ottesens bog ’Fri’ ramte medierne.

Onsdag valgte hun således at komme med en ny undskyldning til sin tidligere svømmekollega Lotte Friis, der i bogen bliver benævnt som et 'klassisk mobbeoffer', og hvor selve mobningen til Lotte Friis’ store fortrydelse bliver nøje beskrevet.

Lotte Friis har følt sig udstillet og har fået meget sympati, og nu trækker Jeanette Ottesen så også stikket til promoveringen af bogen i medierne.

Det oplyser forlagschef hos Gyldendal, Michael Jannerup, i en mail til B.T.

'Vores forfattere bestemmer selv, hvem de taler med, vi rådgiver kun, hvis de beder om det. I dette tilfælde har Jeanette valgt ikke at stille op til mere for indeværende af hensyn til, at undskyldningen ikke forplumres, som jeg forstår hende. Den beslutning har hun selv truffet og orienteret os om', skriver han.

I en ny undskyldning på Instagram onsdag, lægger Jeanette Ottesen sig fladt ned:

- Jeg ønskede at gøre op med den kultur, jeg var en del af, og jeg ønskede at stå til ansvar for mine handlinger. Jeg er ked af, at jeg ikke var stærk nok til at sige stop dengang, men i stedet blot var en medløber. Det var jeg ked af dengang, og det er jeg endnu mere ked af nu,

- Jeg tager ansvar for, at min undskyldning i bogen ramte helt ved siden af, og at jeg igen har forurettet Lotte. Jeg forstår til fulde Lottes reaktion.

- Efter denne storm kan det måske lyde hult at sige undskyld, men det er mit oprigtige ønske, skriver Jeanette Ottesen bl.a. i et længere skriv på Instagram.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Historien om Jeanette Ottesens karriere er både forfærdelig og vidunderlig

Jeanette Ottesen: Der er rigtig, rigtig mange ting, der ikke er godt nok

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.