Rift om guldfisken: Svømmer i tilbud

Ombejlede Pernille Blume crawler væk fra en anstrengt økonomi og skal pludselig til at sortere i alle henvendelserne fra interesserede sponsorer

Mens de interesserede sponsorer må vente lidt på Pernille Blume, fik Team Danmark-formand Frank Jensen onsdag aften lov at overrække en velvoksen medaljebonus til guldfisken. Foto; Anthon Unger
Mens de interesserede sponsorer må vente lidt på Pernille Blume, fik Team Danmark-formand Frank Jensen onsdag aften lov at overrække en velvoksen medaljebonus til guldfisken. Foto; Anthon Unger

For ikke så længe siden deltog hun i et tv-program, der handlede om den anstrengte økonomi for eliteidrætsfolk i mindre lukrative sportsgrene.

Men den slags bekymringer kan snart være fortid for OL-guldvinder Pernille Blume. Adskillige sponsorer står nemlig på spring for at få guldfisken på krogen, men hun tillader sig også at være lidt kræsen, fortæller hun.

- Der har da været nogle henvendelser. Nogle mere seriøse end andre. Og så er det spørgsmålet, hvor meget tid man skal bruge på det.

- Hvis det er en seriøs sponsor, så ved de også godt, at man har en travl hverdag, og så vil de gerne bare være med på denne her rejse uanset hvad. Men dem, der forventer det helt store, det kan jeg ikke.

- Så det handler om at sortere vildt hårdt i det, hvilket kan være sindssygt svært, for du skal sige nej til nogle penge, som lyder vildt dejlige i alles ører, men hvor jeg er nødt til at vende blikket indad og spørge: ’Har jeg tid til det her? Kan jeg levere det, som de forventer af mig?’ Ellers bliver det bare et dårligt samarbejde.

I den sammenhæng, som i mange andre, lader hun sin manager Michelle Hatchwell om at tage de første svømmetag.

- Hun styrer alt det der og er min frelser. Hun redder mig ud af mit mailkaos og alt muligt andet.

Og der bliver også noget at hjælpe med de næste fire år, for Pernille Blume vil gerne kigge fremad med den tidshorisont, endda helt til næste OL i Tokyo i 2020.

- Jeg er startet stille og roligt op igen, og sådan bliver det i en periode. Men det bliver da sikkert til fire år mere.

- Det er svært for mig bare at sige Tokyo, for det kan også være svært at se fire år frem. Der kan ske så mange ting. Men det er i alt fald planen.

- Jeg må tage det lidt som det kommer. Måske kommer der en dag om tre år, hvor jeg siger: ’Hold kæft, mand, nu gider jeg ikke mere’. Jeg tror ikke sker, men nu skal jeg lige i gang igen og mærke efter, hvad der skal ske, siger hun med et af sine gavmilde smil.

Det stivner dog på spørgsmålet om det uvelkomne mellemspil med de hackede WADA-dokumenter, hvor hendes navn pludselig optrådte i en sammenhæng, der skulle antyde, at hendes godkendte astmadedicin var i dopingens gråzone. Det vil hun ikke bruge mere tid på at tale om.

Kærligheden blomstrer: Sådan bruger Guld-Blume OL-bonus

OL-medaljevindere forgyldes med rekordbonus

Nu taler såret Blume om lækage: Det er forfærdeligt

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?