Rusten Pernille Blume sniger sig i semifinalen

Det var med hiv og sving, at Pernille Blume bookede en billet til semifinalerne på 100 meter fri

Pernille Blume i aktion under sidste års europamesterskaber i Berlin. (Foto: All Over Press)
Pernille Blume i aktion under sidste års europamesterskaber i Berlin. (Foto: All Over Press)

Som den sidste af de danske svømmere ved VM i Kazan kom Pernille Blume i vandet, da der torsdag blev svømmet indledende heats i 100 meter fri for kvinder.

Og det virkede til at være en nervøs dansker, der på et af de yderste mandater fik sneget sig med blandt de 16 svømmere, som torsdag aften skal svømme semifinaler.

Blume blev kun nummer seks i det sidste af de 10 heats i tiden 54,72 sekunder, og det gav hende den 15. bedste tid af alle.

- Jeg synes, det var lidt hårdt og tungt. Jeg kunne godt mærke, at jeg lige skulle i gang, og at jeg har siddet stille i fire dage, siger Pernille Blume til TV2 Sport efter sit løb.

Og hun var ikke tilfreds med sin egen indsats, som var over et sekund dårligere end hendes personlige rekord.

- Det var sgu ikke så godt, synes jeg, lyder det bramfrit fra den unge svømmer.

Pernille Blume stiller også op i 50 meter fri, hvor hun skal konkurrere med blandt andre landsmanden Jeanette Ottesen, ligesom Blume også er en del af den danske holdkap på 4x100 meter medley.

Fin tid for Rikke Møller
Rikke Møller Pedersen er også klar til semifinalen på 200 meter bryst, som er hendes favoritdisciplin.

Den danske verdensrekordindehaver blev nummer to i sit heat i tiden 2.23,90, hvilket rakte til sjettebedste tid af alle.

Tiden var næsten fem sekunder dårligere end hendes egen verdensrekord, men Rikke Møller Pedersen tror også på, at hun har mere at skyde med.

- Det var fint. Det var en god morgentid, og jeg kan ofte lidt mere om aftenen, siger hun til TV2 Sport.

Semifinalerne svømmes torsdag aften.

Sensationelt sluttede en af guldfavoritterne, russeren Yuliya Efimova, kun som nummer 17 og missede dermed lige nøjagtig semifinalen.

Den kan hun dog komme i alligevel, hvis landsmanden Vitalina Simonova, som havde ottende bedste tid, skulle gå hen og trække sig, og det afviser Rikke Møller Pedersen ikke kunne blive tilfældet.

- Med dem (russerne, red.) kan man aldrig vide.

0 kommentarer
Vis kommentarer