Straffet for at vise for meget hud

En 17-årig konkurrencesvømmer i USA blev diskvalificeret, fordi en dommer mente, at hendes badedragt dækkede for lidt af hendes bagdel. Kun en teknikalitet sikrede pigen retfærdighed

Breckynn Willis blev diskvalificeret for at vise for meget bagdel. Foto: Privatfoto
Breckynn Willis blev diskvalificeret for at vise for meget bagdel. Foto: Privatfoto

En banal disciplinærsag ved et svømmestævne for highschool-elever i Alaska i USA har de seneste dage vakt så stor opstandelse, at selv nyhedsgiganten CNN har taget sagen op.

I centrum står den 17-årige svømmer Breckynn Willis, som 6. september svømmede sig til fire sejre ved stævnet. Da hun steg op af bassinet efter den fjerde sejr, blev hun diskvalificeret, fordi en dommer mente, at hun var uanstændigt påklædt.

Hendes badedragt afslørede for meget af hendes balder, lød forklaringen. Dommeren stod fast, selv om den ulykkelige pige protesterede og understregede, at badedragten var en konkurrencedragt udleveret til hende af hendes skole.

Reglen, der forbyder ’uanstændig påklædning’, er indført af den amerikanske landsforening af highschool-sammenslutninger og har til formål at imødegå en stigende tendens blandt unge svømmere til fuldt bevidst at blotte balderne ved at forme en g-streng med deres badedragt og badebukser, skriver CNN.

Se også: Sviner håndbold-regel: Vil ikke vise, hvad jeg har under shortsene

Danielsa Samulski til højre vandt tre VM-medaljer og syv EM-medaljer, men nu er hun død 33 år gammel. Foto: All Over Svømning - 25. maj. 2018 - kl. 08:04 Tyskland i chok: Tidligere europamester død 33 år gammel

Se også: Kjolen går op efter fem sekunder: 'Jeg var skrækslagen!'

Kjoledesigneren ærgrer sig over Gabriella Papadakis brystsmutter på isen ved OL  Ritzau Scanpix / ARIS MESSINIS OL 2018 - 21. feb. 2018 - kl. 12:44 Ville forhindre brystsmutter - men så ændrede hun mening

Pigens mor mente imidlertid, at hendes datter var blevet udsat for sexchikane fra dommerens side, og hun fik en protestbølge til at rulle.

Få dage senere blev dommen omstødt af højere myndighed, nemlig ’Alaska School Activities Association’, med den begrundelse, at pigens træner skulle have været varslet om hendes kritisable påklædning, før hun blev diskvalificeret.

Selv om pigen således kun i kraft af en teknikalitet opnåede retfærdighed, blev afgørelsen mødt med tilfredshed i det skoledistrikt, hvor Breckynn Willis hører hjemme.

- Vores svømmer blev udvalgt alene på baggrund af, hvordan en standard-dragt udleveret af skolen tilfældigvis passede til hendes kropsform, løb det fra Anchorage School District i en erklæring ifølge CNN.

’Alaska School Activities Association’ har nu understreget over for alle dommere, at de fremover bør lade tvivlen komme anklagede til gode.

Se også: Vil forbyde kontroversielt japansk flag ved OL i Japan

Se også: Danmark er klar til bud på værtskab for VM i banecykling

Se også: Afslørende detaljer: Så meget tilbyder Palle for storkamp

Se også: Skarp opsang til danske OL-stjerner: - Nødt til at være egoistiske

Se også: Kæmpe VM-skandale: OL-stjerne anholdt for sexchikane

88 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere