Annonce:
Annonce:

Succes ved EM: Dansker i fjerdebedste tid

Fem ud af ni danskere svømmede sig lørdag formiddag videre til semifinalerne ved langbane-EM i Glasgow

Viktor Bromer havde fjerdebedste tid ved VM. Foto: Jens Dresling
Viktor Bromer havde fjerdebedste tid ved VM. Foto: Jens Dresling
Annonce:

Fem af de danske svømmere, der var i aktion lørdag formiddag i den indledende session ved EM i svømning i Glasgow, kan forberede sig på endnu en tur i bassinet i samme disciplin, da de er klar til semifinalerne.

Af de fem semifinaleklare svømmere er Viktor Bromer den eneste herresvømmer. Han kan glæde sig over, at han med fjerdebedste tid i de indledende heats var den bedstplacerede dansker lørdag formiddag.

Bromer blev således semifinaleklar i 200 meter butterfly i sikker stil. Ved seneste langbane-EM i 2016 tog Bromer sølv på distancen, mens han i 2014 blev europamester.

Hele fire danskere var i aktion i kvindernes 100 meter brystsvømning.

Med syvende- og 15.-bedste tid sikrede Rikke Møller Pedersen og Matilde Schrøder sig semifinalepladserne, mens Anna Wermuth og Thea Blomsterberg var for langsomme til at avancere.

Annonce:

I 50 meter rygsvømning svømmede medaljehåbet Mie Ø. Nielsen sig videre i syvendebedste tid, og hun får selskab af Julie Kepp Jensen i semifinalen efter at have svømmet i 15.-bedste tid. Victoria Bierre gik ikke videre fra de indledende heats.

Semifinalerne i de tre discipliner svømmes lørdag aften. Her svømmer også Emilie Beckmann og Pernille Blume finaler i henholdsvis 100 meter butterfly og 50 meter frisvømning.

Anton Ørskov Ipsen satte ny personlig rekord, men formåede ikke at svømme sig videre til finalen i 1500 meter frisvømning.

Danskeren blev nummer ti i de indledende heats, og han var derfor ikke blandt de otte svømmere, som kvalificerede sig til finalen. Her står han standby som en af to reserver.

Langbane-EM er en del af European Championships, som foregår fra 2. til 12. august og samler EM i syv forskellige sportsgrene.

Ud over svømning drejer det sig om roning, cykling, golf, gymnastik, triatlon og atletik. Sidstnævnte afholdes i Berlin, de øvrige idrætsgrene i Glasgow.

Fantomstart af Blume: Danmark får første medalje

Blume med fantastisk resultat: Vinder i fantom-tid!

Annonce:

Chokeret dansk pige får stjernens guldmedalje: Her er forklaringen

Se videoen: 2,1 mio liter vand forvandler Royal Arena

Bag om Blume: Svømmedarlingen gør alt på sin egen måde

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Milliarderne forsvinder op i den blå luft
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: