Svenskerne til Ottesen: Vores mest sikre OL-guld i moderne tid

Jeanette Ottesen skal ikke forvente at vinde OL-guld på 100 meter butterfly, for det føler svenskerne er deres

Her vinder Jeanette Ottesen guld ved 100 meter butterfly ved EM 2014 (Foto: AP)
Her vinder Jeanette Ottesen guld ved 100 meter butterfly ved EM 2014 (Foto: AP)

Danmarks Idræts-Forbund og Team Danmark satser på 10 medaljer ved sommerens Olympiske Lege, og svømning er en af de sportsgrene, hvor der forventes medaljer.

Jeanette Ottesen vandt sidste år VM-sølv i 100 meter butterfly efter svenske Sarah Sjöstrøm, men Ottesen skal ikke forvente at kunne skubbe Sjöström af tronen ved sommerens OL.

I hvert fald ikke, hvis man skal de svenske reaktioner oven på Sjöstrøms 55,68 ved Swim Open i Stockholm for små tre uger siden.

- Vi kan allerede nu slå fast, at Sarah kommer til at tage til Rio som en af de største OL-favoritter, Sverige har haft i moderne tid, skriver Aftonbladets Simon Bank i en kronik om den svenske mega-stjerne.

Selv har Ottesen i weekenden netop kvalificeret sig til OL i tiden 57,32, og hun er ikke meget for at kommentere på de svenske drillerier.

- Jeg kan sige, at min træning går godt, men ellers kan jeg ikke sige noget, og hvad svenskerne mener, det har jeg ikke nogen mening om, siger Ottesen til Ekstra Bladet.

Pál Joensen svømmede under OL-kravet (Foto: Jens Dresling) Svømning 1-2-3-4-5-6-7-8-9 svømmere klar til OL

Det var ved VM i Kazan i august 2015, at Sjöström satte verdensrekord og henviste Ottesen til sølv (Foto: AP)
Det var ved VM i Kazan i august 2015, at Sjöström satte verdensrekord og henviste Ottesen til sølv (Foto: AP)
 

Svenske Sjöströms supertid 31. marts var kun 4/100 af et sekund fra hendes egen verdensrekord og tidernes næsthurtigste tid på 100 meter butterfly.

Til sommer forventer hun en endnu bedre tid end i det nationale løb, hvor hun var langt foran nummer to.

- Jeg tror, at jeg kan svømme endnu hurtigere, for jeg havde hverken perfekt vending eller målgang, sagde Sjöström efter superløbet, der fik Simon Bank til at skrive klummen.

- Det var som at se Cristiano Ronaldo score på et monsterfrispark i en 3. divisionskamp på en træningsbane, men frem for alt var det en bombastisk melding til hele verden, der sagde 'at jeg var overlegen i fjor, jeg var overlegen i vinter, og jeg er overlegen nu også', skriver Bank.

Jeanette Ottesens personlige rekord på 100 meter butterfly er sat i Berlin i august 2014, hvor hun svømmede 56,51 og besejrede Sjöström med 1/100 af et sekund, men siden er den 22-årige svensker altså svømmet fra sin seks år ældre dansker.

Hos Infostrada Sports har de lavet en virtuel medaljetabel og her står Danmark til to guld, tre sølv og to bronze, og en af sølvmedaljerne går til Jeanette Ottesen i 100 meter butterfly, mens Sarah Sjöström står til guldet ud for deres statistiske beregninger.

Tirsdag kan Jeanette Ottesen til gengæld løbe med en førsteplads, når hun er nomineret som årets kvindelige svømmer, når der holdes Dansk Svømme Award i Cirkusbygningen i København. Her er hun nomineret sammen med Rikke Møller Pedersen, Mie Østergaard Nielsen og Lotte Friis - og altså ingen svenskere...

Jeanette Ottesen på besøg hos dronningen i marts (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Jeanette Ottesen på besøg hos dronningen i marts (Foto: Tariq Mikkel Khan)

De danske svømmere plejer at være gode til at skaffe medaljer (Foto: Jens Dresling)
De danske svømmere plejer at være gode til at skaffe medaljer (Foto: Jens Dresling)
 

11 kommentarer
Vis kommentarer