Svømmerne før OL: Her er målet

Danmark har tre svømmere mere med til OL i Rio end i London. Sportschef Lars Green Bach håber på en medalje

Dansk svømning vil være glad for en enkelt medalje (Foto: Jens Dresling)
Dansk svømning vil være glad for en enkelt medalje (Foto: Jens Dresling)

Ved OL i London for fire år siden lykkedes det ikke Danmark at hive en eneste medalje hjem i svømning, men det, håber sportschef i Dansk Svømmeunion Lars Green Bach, bliver anderledes ved legene i Rio til august.

I London var målsætningen at hente to medaljer i svømning. I år bliver det også svært at få medaljer, men Lars Green Bach vil være tilfreds, hvis det kan blive til en enkelt medalje.

- Vi har ikke nogen forventninger til medaljer, men vi vil blive rigtigt glade, hvis vi vinder en medalje. Det er rigtigt svært at vinde medaljer til OL, og der er mange om buddet.

- Vi arbejder altid på at præstere bedst muligt i kampen om medaljerne. Ambitionen er at komme ned og være med i kampen om medaljerne.

- Forhåbentlig lykkes vi med tingene, så vi også er med oppe på skamlen, siger Lars Green Bach.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark meddelte i marts, at målsætningen er ti medaljer, der i alt skal hentes hjem fra Rio. Medaljerne ventes at blive hentet hjem i otte discipliner - herunder svømning.

Onsdag blev otte svømmere udtaget til OL, hvilket bringer antallet af OL-svømmere op på 13 i alt. Det er tre mere end ved OL i London.

Se også: Årets Guldfisk: Jeg er i chok

Se også: Modellen pausede sig til OL

Se også: Svenskerne til Ottesen: Vores mest sikre OL-guld i moderne tid

- Det, som er vores fordel er, at en stor del af holdet har prøvet at være afsted før. De har erfaring, som de kan bruge til at levere gode præstationer, siger Lars Green Bach.

Det er svømmerne Anton Ørskov Ipsen, Søren Dahl, Magnus Westermann, Mads Glæsner, Pál Joensen, Anders Lie, Daniel Skaaning og Pernille Blume, som onsdag blev udtaget til OL.

I forvejen er Jeanette Ottesen, Mie Ø. Nielsen, Rikke Møller Petersen, Lotte Friis og Viktor Bromer udtaget, og de har flere EM- og VM-medaljer bag sig.

- De svømmere, der ligger bedst, er dem der tidligere har vundet medaljer ved EM og VM.

- De atleter, der er udtaget onsdag, har også gennemført nogle høje krav, men der er selvfølgelig langt fra top-12-niveau til top-tre-niveau, siger Lars Green Bach.

Se også: Du gætter det ikke: Hun blev Årets Svømmer

Se også: Se billederne: Stjerner i topform til den store badefest

2 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere