To danske svømmere klarer OL-kravet

To danske svømmere klarede onsdag kravene for en OL-billet og kan dermed forvente en plads på flyet til Rio

Mads Glæsner (billedet) og Anton Ørnskov Ipsen klarede begge OL-kravet ved Danish Open. (Foto: Jens Dresling)
Mads Glæsner (billedet) og Anton Ørnskov Ipsen klarede begge OL-kravet ved Danish Open. (Foto: Jens Dresling)

Den danske svømmetrup ved OL i Rio er onsdag blevet to mand større.

Ved Danish Open sikrede Anton Ørskov Ipsen og Mads Glæsner sig begge en plads ved legene i 400 meter fri, da de akkurat kæmpede sig under kravtiden.

Med tiderne 3.48,39 og 3.48,42 var de to svømmere henholdsvis 31 og 34 hundrededele af et sekund under kravet i et tæt og hårdt svømmet løb.

Med de to herresvømmere i folden er antallet af danske svømmere ved sommerens OL nu oppe på syv, da Lotte Friis, Jeanette Ottesen, Victor Bromer, Mie Ø. Nielsen og Rikke Møller Pedersen i forvejen er udtaget.

Det bliver Glæsners tredje OL, mens Ipsen er med ved legene for første gang.

Udtagelsen af Glæsner og Ipsen er ikke bekræftet af Danmarks Idrætsforbund (DIF), men det forventes at være en formalitet.

For kvinderne var det ventet, at også Pernille Blume ville svømme sig til en individuel plads på OL-holdet i 100 meter fri onsdag. Men kravtiden på 54,43 sekunder var tre hundrededele for hurtig for Blume.

Dermed må hun vente lidt endnu med at sikre sig en billet til Rio. Blume har dog stadig en chance i 50 meter fri svømning ved Danish Open, ligesom EM i London i maj byder på kvalifikationsmulighed i begge løb.

Derudover er hun storfavorit til at tage den sidste plads i kvindernes 4x100 meter holdmedley, der også er kvalificeret til legene.

Der er stadig flere OL-pladser på spil ved Danish Open, der afvikles fra onsdag til søndag. Især søndagens 200 meter fri svømning for herrer bliver interessant, da der skal svømmes om pladser på den danske holdkap i 4x200 meter fri.

Cheflandstræner Nick Juba forventer, at det danske OL-hold i alt vil bestå af 13-15 svømmere.

0 kommentarer
Vis kommentarer