Trods nul medaljer: Lotte Friis en positiv overraskelse

Trods nul medaljer kalder Dansk Svømmeunion Lotte Friis’ indsats ved VM for en positiv overraskelse, og hendes motivation fejler intet

Lotte Friis vandt guld og sølv ved VM i 2009, 2011 og 2013, men vandt intet ved VM i 2015 - alligevel får hun ros fra Dansk svømmeunions sportschef (Foto: AP)
Lotte Friis vandt guld og sølv ved VM i 2009, 2011 og 2013, men vandt intet ved VM i 2015 - alligevel får hun ros fra Dansk svømmeunions sportschef (Foto: AP)

27-årige Lotte Friis vandt VM-guld og VM-sølv i både 2009 og 2011, mens det i 2013 blev til to gange VM-sølv. I det netop overståede VM i Kazan blev det imidlertid blot til placeringer som nummer fire og fem på henholdsvis 800 meter og 1500 meter fri.

 Hos Dansk Svømmeunion er man dog ikke bekymret for Lotte Friis’ manglende medaljer.

 - Efter EM sidste år var hun dømt ude, så vi er rigtigt glade for, at Lotte er tilbage blandt verdens bedste ikke langt fra medaljer, siger sportschef Lars Green Bach til Ekstra Bladet.

 Efter 1500-meteren lød Friis selv lettere opgivende, men sådan har svømmeunionen ikke oplevet det.

 - Vi har oplevet, at Lotte er kommet hjem og deltaget i træningen med stor motivation. Jeg tror, at det Lotte har henvist til har været, at hun mistede en god veninde i helikopterstyrt, og det rystede hende i en periode og viste andre sider af livet, siger sportschefen.

 I interviewet med TV2 Sport umiddelbart efter 1500 meter-finalen lød det ellers ret opgivende.

 - Nogen gange mangler man bare den sidste gejst, fordi man har været på podiet i så mange år. Jeg havde bare ikke den sidste energi, som de unge har. De har mere sult for at vise, hvem de er, og det savner jeg måske lidt, sådan sagde Lotte Friis, da hun var blevet nummer fem på 1500 meter fri.

Det interview har svømmeunionen ikke set, og det er bestemt ikke det indtryk, Lotte Friis selv har givet.

 - Jeg har ikke set de udtalelser, og det er ikke noget, vi har snakket om, men over for os har hun ikke manglet gnist eller gejst til VM. Hun virker ekstremt dedikeret og motiveret, og vi er glade for at have hende tilbage, siger Green Bach.

Se også: Ny dansk VM-medalje - Lotte Friis storskuffer

Se også: Lotte Friis statist til overlegen verdensrekord

Lotte Friis svømmede stærkt ved VM, men ikke stærkt nok til medaljer (Foto: AP)
Lotte Friis svømmede stærkt ved VM, men ikke stærkt nok til medaljer (Foto: AP)
 

Forude venter et hårdt OL-år, og svømmeunionen ved godt, hvad der skal til for succes.

- Det kræver benhårdt arbejde i bassinet, og så kræver det, at hun har ro omkring sig til at lave et godt stykke arbejde. Det skal ikke være så turbulent, som det har været det seneste år, siger Green Bach.

 I evalueringen af VM har svømmeunionen nævnt, at Rikke Møller Pedersens bronze var en skuffelse, men Lotte Friis blev ikke nævnt som en skuffelse.

Landstræner Nick Juba har kaldt Lotte Friis for en død svømmer sidste år, men har slået fast, at hun nu er tilbage på den store scene, og sportschefen mener også, at Lotte Friis nærmere har overrasket positivt end negativt ved VM.

- Ja, det synes jeg faktisk mere, man kan sige. Vi vidste godt, at det ville blive svært for Lotte At hun kommer tilbage til verdenstoppen efter al den turbulens, viser noget om hendes styrke, og det stof hun er gjort af, siger Green Bach.

Der er nu under et år til OL, og sportschefen mener, at det for tidligt at pege på de danske svømmeres bedste medaljebud i Rio, men Lotte Friis er en kandidat.

- Som jeg kender Lotte, så går hun i bassinet for at opnå det bedst mulige resultat. Hun har niveauet til at nå finalen og kan også svømme om finaler, men der kan dukke mange nye svømmere op til OL, siger sportschefen.

Ved OL i London i 2012 dukkede 15-årige Katie Ledecky op ud af det blå og Lotte Friis mistede en sikker medalje og blev nummer fem, hvor mange havde regnet med, at bronzemedaljen fra OL i Beijing i 2008 skulle være vekslet til noget større.

Se også: Trods adskillige VM-medaljer: Derfor skuffede Danmark

Se også: Jubler over 18-årig: Dansk verdensklasse giver håb før OL

0 kommentarer
Vis kommentarer