Tyskland i chok: Tidligere europamester død 33 år gammel

Den tyske svømmestjerne Daniela Samulski er død 33 år gammel

Daniela Samulski blev kun 33 år. Hvil i fred.

Hun har tre VM-medaljer og syv EM-medaljer i svømning fra 2002 til 2010, men nu er et af Tysklands største svømmenavne siden årtusindskiftet på tragisk vis afgået ved døden.

33-årige Daniela Samulski tabte kampen til kræften og efterlader sig mand og to små børn. Det skriver Bild.

- Jeg kan ikke fatte det. Hun var en af vores bedste. Det var en fed tid med hende. Jeg har ikke arbejdet så længe sammen med en sportsudøver som med hende, siger den tyske landstræner Henning Lambertz, der har haft Samulski syv år i klubben SG Essen.

Samulski med EM-sølv i 2010. Foto: All Over
Samulski med EM-sølv i 2010. Foto: All Over
 

Kort efter karrierestoppet i 2011 blev topsvømmeren gravid, og så kom chokmeldingen om kræft.

- Daniela trak sig fuldstændig ud af offentlighedens søgelys. Mens man ofte mødte andre tidligere sportsfolk ved mesterskaberne, så mødte man aldrig hende. Derfor mistede vi desværre også kontakten over årene, siger Lambertz.

Også tidligere landstræner Dirk Lange er i chok.

- I min tid havde hun store succeser. Hun var altid et forbillede med sin indsats. Det gør mig ondt, hvad der er sket. En ægte chok-historie, siger Lange til Bild.

Daniela Samulski vandt EM-guld på holdkappen ved både EM 2006 og EM 2010, mens det blev til individuelle sølvmedaljer i 2002 og 2010. Ved VM blev det til individuelt sølv i 2009 og sølv og bronze på holdkapperne ved samme mesterskab. Hun var med ved både OL i Sydney og Beijing, men dog uden at tage medalje.

Daniela Samulski har stadig den tyske rekord på 50 og 100 meter ryg samt i holdkapperne i fri og medley.

En vild triatlon blev for meget for ekstremsportsudøver, der døde midtvejs - under svømningen i den engelske kanal, hvor denne svømmer også svømmer. Foto: AP Svømning Ekstrem sportsmand døde i umulig test

Prins Harry uddelte sølvtøj til vinderne af London Maraton, men nu er det hele overskygget af en 29-årig tv-kendis' dødsfald i løbet. Foto: Daniel Leal-Olivas / Ritzau/Scanpix Atletik Stort løb ramt af tragedie: 29-årig død efter kollaps

Deniz Naki er en vildbasse - her planter han flag i forbindelse med St. Paulis oprykning til Bundesligaen. Foto: Astrid Dalum Intl. fodbold Fodboldspiller beskudt på motorvej: Var det mordforsøg?

Anders Hugger nåede 11 professionelle kampe, inden en øjenskade endte karrieren for tidligt. Nu er bokseren fundet død i en alt for tidlig alder. (Foto: Lars Krabbe) Sport og Spil Boksetragedien: Døde alt for tidligt