Undskylder for mobning

Tidligere svømmer Jeanette Ottesen undskylder i en ny selvbiografi for at have være med til at mobbe kollegaen Lotte Friis i løbet af deres aktive karrierer 

Jeanette Ottesen fortæller i en ny selvbiografi om, hvordan hun var med til at mobbe Lotte Friis. Foto: Stine Tidsvilde
Jeanette Ottesen fortæller i en ny selvbiografi om, hvordan hun var med til at mobbe Lotte Friis. Foto: Stine Tidsvilde

I sin nye selvbiografi 'Fri' undskylder den nu tidligere svømmer Jeanette Ottesen for at have været med til at mobbe svømmekollega, da de begge var aktive.

I et uddrag af selvbiografien, som TV 2 Sport har bragt på deres hjemmeside, beskriver Ottesen, hvordan flere i svømmemiljøet mobbede Lotte Friis

'Det er især fyrene, der er slemme, og de gør grin med Lotte både foran hende og bag ryggen på hende. Det kan være noget med, at hun har en stor numse, at hun ikke vejer det, hun skal, at hun er tyk, måden, hun svømmer på, tøjet, hun går i, eller svømmebrillerne, hun svømmer med,' skriver Ottesen i bogen.

I bogen beskriver 33-årige Ottesen, hvordan hun var med til mobning ved ikke at sige fra, men i stedet grine, når andre gjorde nar ad Lotte Friis.

Jeanette Ottesen (tv.) og Lotte Friis (i midten), vandt flere medaljer igennem karrieren. Arkivfoto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Jeanette Ottesen (tv.) og Lotte Friis (i midten), vandt flere medaljer igennem karrieren. Arkivfoto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Lotte Friis om hvordan det er at blive en del af sportens Hall of Fame.

Ottesen kan ikke huske, om hun har givet en personlig undskyldning, men skriver i bogen, at hun undskylder af hele sit hjerte over at have været med til at mobbe Lotte Friis.

Tilbage i 2012 efter OL i London gik der rygter om, at de to svømmere var uvenner. Rygterne blev dog aflivet af dem begge i et interview med B.T. efter legene.

- Alle ved, at vi ikke er slyngveninder. Men det er heller ikke, fordi vi hader hinanden. Vi er kolleger, vi træner sammen, vi har det fint sammen, sagde Jeanette Ottesen tilbage i 2012.

Både Lotte Friis og Jeanette Ottesen har haft succesfulde karrierer inde for svømning, hvor de hver især har vundet EM, VM og OL-medaljer.

Jeanette Ottesen stoppede sin aktive karriere efter sommerens OL i Tokyo, imens Lotte Friis indstillede karrieren i 2017. Efterfølgende er Lotte Friis, der i dag er radiovært hos DR, blevet optaget i Sportens Hall of Fame.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Lotte Friis, der ikke ønsker at kommentere bogen, før hun har læst den.

Jeanette Ottesen kigger tilbage på karrieren

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers