VM-guld til Danmark: Svømmepiger sætter verdensrekord

Den første danske guldmedalje ved kortbane-VM i svømning i Qatar er sikret med sejren i kvindernes 4x50 meter medley

De danske svømmepiger gentog guld-triumfen fra sommerens EM i Berlin. (Foto: AP)
De danske svømmepiger gentog guld-triumfen fra sommerens EM i Berlin. (Foto: AP)

Den første danske guldmedalje ved kortbane-VM i svømning i Qatar er sikret og det endda med en verdensrekord.

Sent fredag eftermiddag dansk tid vandt Danmark guldet i kvindernes 4x50 meter medley i tiden 1.44,04 minutter. Den tidligere havde danskerne også med tiden 1.45,92 minutter sat for et år siden.

De dnaske svømmepiger satte rekord, da de svømmede sig i VM-finalen i 4x100 meter fri (Foto: AP) Svømning Svømmepiger sætter rekord

Den danske kvartet bestående af Mie Ø. Nielsen, Rikke Møller Pedersen, Jeanette Ottesen og Pernille Blume henviste USA og Frankrig til de næste pladser i finalen.

Mie Ø. Nielsen lagde ud, og rygspecialisten var tredjebedst, inden Rikke Møller Pedersen fik Danmark op på andenpladsen i bryst.

Ottesen var flyvende i butterfly og fik danskerne op på førstepladsen, og så formåede Blume i fri uden problemer at holde føringen. USA var næsten et sekund langsommere på andenpladsen.

Danmark var kommet i finalen i bedste tid - 1.46,76 minutter, men den tid fra fredag morgen blev altså smadret i finalen.

Rikke Møller Pedersen svømmer 100 meter-finale fredag aften. (Foto: AP) Svømning Tæt VM-slag venter Rikke Møller på 100-meteren

Det tætpakkede VM-program betød, at to af Danmarks mulige konkurrenter til medaljer - Sverige og Storbritannien - droppede at stille til start i holdkappen.

Ottesen har i øvrigt mulighed for to medaljer yderligere fredag aften. Hun er i finalen i 50 meter butterfly, og hun er en del af den danske kvartet i 4x100 meter fri.

  De danske svømmepiger har succes igen (Foto: AP) Svømning Svømmepigerne sikkert i VM-finalen

De danske svømmepiger har succes igen (Foto: AP) Svømning Svømmepigerne sikkert i VM-finalen Svømning Mie Ø. Nielsen skuffer i VM-finale i Doha

0 kommentarer
Vis kommentarer