Syv heste har mistet livet: Nu tager rideforbund drastisk skridt

Distanceridningskonkurrencer i De Forenede Arabiske Emirater bliver uden dansk deltagelse

En rytter træner foran det verdensberømte Burj Dubai. Ingen danske distanceryttere kommer til De Forenede Arabiske Emirater foreløbt. Arkivfoto: AP
En rytter træner foran det verdensberømte Burj Dubai. Ingen danske distanceryttere kommer til De Forenede Arabiske Emirater foreløbt. Arkivfoto: AP

Danske distanceryttere og -heste får ikke lov til at konkurrere i distanceridning i De Forenede Arabiske Emirater på grund af landets forhold til hestevelfærd.

Det oplyser Dansk Ride Forbund tirsdag i en pressemeddelelse.

- Hestevelfærd er et kerneområde for Dansk Ride Forbund, og hvis der kan stilles spørgsmålstegn ved hestens velfærd, vil vi ikke deltage.

- Inden for de seneste fire uger har syv heste mistet livet ved distancekonkurrencer i De Forenede Arabiske Emirater.

- Vi vurderer, at forholdene omkring stævner er så risikable i forhold til hestevelfærden, at vi ikke længere vil sende danske ryttere og heste til distancestævner i De Forenede Arabiske Emirater, lyder det fra rideforbundet.

Forbundet skriver, at forholdene gennem flere år har været stærkt kritiseret. Blandt andet er der foregået uetisk brug af medicin, og flere heste er blevet presset til mere, end de har kunnet holde til, lyder anklagen.

Det er bestyrelsen i Dansk Ride Forbund, der har taget beslutningen om at boykotte konkurrencer i De Forenede Arabiske Emirater. Eliteudvalget for distanceridning bakker op om forslaget.

Distanceridning er en disciplin, hvor man afprøver hestens og rytterens udholdenhed ved ridning over lange distancer i skiftende terræn.

Ifølge Dansk Ride Forbund er Det Internationale Rideforbund (FEI) opmærksom på forholdene, som FEI vil forsøge at få rettet op på.

Se også: Hånet for at forlade Super Bowl før tid: Her er Hollywood-stjernens forklaring

Se også: Verdensforbund vil stoppe handel med atletikstjerner

Zlatan Ibrahimovic og Kevin Magnussen er bare nogle få ud af rigtig mange sportsstjerner, som render rundt med masser af tatoveringer. Men hvilken betydning har de egentlig. Find ud af det herunder. Foto: AP. Sport og Spil Her er sportsstjernernes tatoveringer: Det betyder de vilde tusser

7 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere