Åh nej: Ny skade i Wozniacki-nederlag

Efter et tæt første sæt og en misbrugt sætbold løb Caroline Wozniacki ind i en knæskade og gjorde ikke meget modstand i andet sæt

Caroline Wozniacki fik en ny skade at bekymre sig over, da hun fik smerter i venstre knæ under semifinalen. Se et uddrag af kampen her (video: SNTV)

NEW YORK (Ekstra Bladet): Under den engelske græssæson sloges hun med en rygskade, og da hun skulle sætte fødderne på amerikansk hardcourt, var det en lægskade, der gjorde tennislivet surt.

Få dage før US Open serves i gang kan Caroline Wozniacki så bekymre sig over en skade i venstre knæ, som hun i længere tid præventivt har haft tapet ind, men som hun tilsyneladende har kunnet holde i ave.

En skade, der så afgjort fik betydning for både benarbejde og serv, da hun og Petra Kvitova længe fightede flot i New Havens semifinale. Et opgør, der reelt kunne give et fingerpeg om udfaldet af en eventuel kvartfinale mellem de to i US Open.

Se også: Piotr efter møgsommer: Mental fremgang men fysisk tvivl

På forhånd havde Piotr Wozniacki overfor Ekstra Bladet forudsagt, at det ville blive en kamp med såvel mange vindere som uprovokerede fejl. Det kom til at holde – i alt fald for Kvitovas vedkommende. For tjekken begik hele 43 vindere og 34 uprovokerede fejl mod Wozniackis 10 og 12.

Og som han ligeledes havde forudsagt ville tjekken forsøge at bombardere løs på duellernes første to-tre slag. Det holdt så sandelig også stik.

Se også: Glimrende US Open-lodtrækning til Wozniacki

Men Caroline viste dog selv momentvis aggressivitet, og det fik hun flere gange brug for i det 72 minutter lange, første sæt, hvor hun flere gange var bagud i egen serv men formåede at indhente det forsømte – blandt andet via gode server.

Et sæt, som hun burde have lukket på en sætbold ved 5-3 i modstanderens serv. Men forhånden sejlede uprovokeret ud over baglinjen, og så kom Kvitova i stedet tilbage og foran 6-5.

Så fulgte et tolv minutter langt parti. De to har aldrig været ude i en tiebreak mod hinanden, og det kom de heller ikke her. På sin femte sætbold slog tjekken til. Endda i en længere duel, som en hårdt presset Caroline afsluttede med en forhånd i nettet.

Se også: Betal dog for dit helbred, Caroline!

Og hvad værre var. Undervejs i det sidste parti tog hun sig efter et sidelæns løb pludselig med en grimasse til det venstre knæ, som hun i forvejen havde tape på.

I andet sæt så danskeren ud til at være en smule hæmmet i sine bevægelser, og da Kvitova brød til 3-1, og da fysioterapeuten havde været på besøg partiet efter, opgav hun nærmest at gøre modstand. Dermed cruisede hendes modstander på under en halv time til en hurtig sætsejr på 6-1.

Caroline Wozniacki vil gerne i Sports Illustrated igen, og så skal det gerne være med chokolade-body paint (Foto: All Over Press) Tennis - 26. aug. 2015 - kl. 08:06 Wozniacki bikini-klar: Nu vil jeg lave body paint

- Første sæt var nøglen. Vi spillede begge godt, og alle partier var meget tætte. Men jeg fik fightet mig tilbage fra den sætbold, noterede tjekken efter kampen med et smil.

Dermed fik Kvitova udlignet til 5-5 i indbyrdes opgør og i dag kan hun tage sig tredje titel i New Haven på fire år. Modstanderen er landskvinden Lucie Safarova.

Caroline Wozniacki var anderledes godt kørende i hendes forrige kamp. Se et uddrag af den kamp her:

61 kommentarer
Vis kommentarer