Aflyser alt i Kina

Kina har forbudt internationale sportsbegivenheder i resten af 2020, og det rammer tennissporten

Kinesiske tennisfans må vente til 2021, før de kan opleve verdens bedste spillere på kinesisk jord. Fredag er alle turneringer i Kina blevet aflyst for resten af året, oplyser WTA og ATP.  Foto er fra sidste års finale i WTA Finals i Shenzhen i Kina, som Ashleigh Barty (foto) fra Australien vandt over Ukraines Elina Svitolina. Foto: Aly Song/Reuters
Kinesiske tennisfans må vente til 2021, før de kan opleve verdens bedste spillere på kinesisk jord. Fredag er alle turneringer i Kina blevet aflyst for resten af året, oplyser WTA og ATP. Foto er fra sidste års finale i WTA Finals i Shenzhen i Kina, som Ashleigh Barty (foto) fra Australien vandt over Ukraines Elina Svitolina. Foto: Aly Song/Reuters
Følg Tennis

Tennissæsonen bliver yderligere afkortet som følge af coronapandemien.

Både de mandlige spilleres organisation, ATP, og kvindernes ditto, WTA, oplyser fredag, at samtlige turneringer, der skulle spilles i Kina i andet halvår, er aflyst.

Det skyldes, at Kina har indført forbud mod internationale sportsbegivenheder i resten af 2020 på grund af coronavirusset.

Både ATP og WTA havde haft et håb om, at deres turneringer ville blive fritaget for forbuddet, skriver nyhedsbureauet AFP.

- Vi er ekstremt skuffede over, at vores verdensklasseturneringer i Kina ikke vil finde sted i år, siger Steve Simon, der er direktør for WTA.

Aflysningerne rammer blandt andet ATP-turneringer som Rolex Shanghai Masters, der er Asiens eneste Masters 1000-turnering, og China Open i Beijing. Også de noget mindre turneringer Chengdu Open og Zhuhai Championship er strøget fra kalenderen.

- Vi må med tungt hjerte meddele, at ATP-turneringer ikke vil blive spillet i Kina i år, siger ATP's formand, Andrea Gaudenzi, ifølge AFP.

WTA havde håbet på at afvikle syv turneringer i Kina i den resterende del af 2020 med den sæsonafsluttende WTA Finals som højdepunktet. Turneringen skulle være begyndt i slutningen af oktober i millionbyen Shenzhen.

Coronapandemien har stort set kortsluttet hele tennissæsonen med undtagelse af majorturneringen Australian Open, der sluttede 2. februar, hvor virusudbruddet endnu var i den indledende fase.

Dette års Wimbledon blev aflyst for lang tid siden, French Open, der normalt begynder i maj, er udskudt til slutningen af september, mens den fjerde grand slam-turnering, US Open, efter planen skal begynde 31. august.

Seneste nyt

Det er ikke B.T. og Ekstra Bladet, der er de beskidte

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.