Agassi hylder Federer som historiens ældste verdensetter

Det schweiziske tennisfænomen vandt i Holland og slår dermed Andre Agassis rekord som ældste verdensetter

Roger Federer med beviset på, at han igen sidder på toppen af verdensranglisten. Nu som de ældste nogensinde. Foto: Ritzau Scanpix
Roger Federer med beviset på, at han igen sidder på toppen af verdensranglisten. Nu som de ældste nogensinde. Foto: Ritzau Scanpix

G.O.A.T.

Forkortelsen, der står for 'greatest of all times', har længe klæbet sig til til den elegante schweizer, og 36-årige Roger Federer bliver bare ved med at imponere på tennisbanen.

Fredag sørgede den rutinerede tennisprofil for endnu en milepæl i karrieren, da han blev den ældste verdensetter i ATP-turneringens historie.

Det skete, da Roger Federer vandt kvartfinaleopgøret i ABN AMRO-turneringen i Holland.

Schweizeren besejrede hollandske Robin Haase med 4-6, 6-1, 6-1, og dermed har Roger Federer nok point til at overtage førstepladsen på verdensranglisten, når den bliver opdateret i næste uge.

Her skubber Australian Open-vinderen spanske Rafael Nadal væk, og Roger Federer er dermed tilbage på førstepladsen for første gang siden november 2012.

Rekorden tilhørte indtil fredag André Agassi, der var verdensetter i en alder af 33 år og 133 dage.

Roger Federer er samtidig den spiller med den største periode imellem sine placeringer som verdensetter, da der er gået fem år og 106 dage siden, at schweizeren senest var nummer ét i verden.


Roger Federer er allerede indehaver af rekorden for flest uger på førstepladsen hos mændene, da han i alt har været verdensetter i 302 uger i karrieren.

Roger Federer har vundet 20 grand slam-titler indtil nu, hvilket er rekord, og den seneste grand slam-triumf kom for få uger siden, da Federer vandt Australian Open for andet år i træk.

Den turnering har han i alt vundet syv gange, mens French Open er vundet en enkelt gang i 2009.

Fem gange har tennisstjernen løftet pokalen i US Open, og otte gange har han sejret i Wimbledon.

Tennis Grædefærdig Federer mester igen: Nærmer sig Serena og Graf

Tennis Caroline på toppen! Banker Kerber i fremragende kamp

5 kommentarer
Vis kommentarer