Aldrig været bedre: Caroline videre til kvartfinalen ved French Open

Caroline Wozniacki spillede sit bedste grustennis nogensinde, da hun spillede sig i kvartfinalen efter smuk sejr over Kuznetsova

Hvordan passer Wozniackis nuværende succes med, hvordan man troede, det ville gå?

PARIS (Ekstra Bladet): Publikum er forvent på store Philippe Chatrier, tennissportens grus-katedral, og de fik rigtigt mange lækkerier for entreen, da Caroline Wozniacki besejrede den tidligere mester, Svetlana Kuznetsova med cifrene 6-1, 4-6, 6-2.

Og de takkede behørigt med taktfaste klapsalver og højlydte bravo-råb – mest i retning mod danskeren.

Det var fuldt fokus fra start, autoritet, overblik, taktisk finesse og overdådigt spillehumør over Caroline Wozniacki, der spillede det bedste grustennis nogen sinde i den store test mod grushajen og den tidligere mester, Svetlana Kuznetsova.

Der var store forhåndsforventninger til kampen, og de blev indfriet fra start af de to topspillere, der kender hinanden så godt efter 13 forudgående møder.

Wozniacki slog Kuznetsova ud i tre sæt. Foto: AP
Wozniacki slog Kuznetsova ud i tre sæt. Foto: AP

Wozniacki blev fulgt ud til sit indledende serveparti med et rungende ’allez, Caroline’ fra tribunerne, og hun smed mange fine ting ind i det syv minutter lange parti, som hun startede med en af mange gode førsteserver og en skarp stopbold.

En skidt slice blev fulgt op med et godt smash og til allersidst med endnu en vellykket stopbold.

Næste parti blev to minutter længere, før russeren fik det hevet hjem efter dansk breakbold, men i Kuznetsovas næste parti brød danskeren med en række smukke vindere, sidst diagonalt med forhånden.

Hun fulgte op til 4-1 og brød også til 5-1, før hun selv servede et fantastisk flot første sæt hjem.

Hun tog momentum med sig over i andet sæt og brød straks med sit sjette parti i træk, men så forsvandt det et øjeblik, og hun blev selv brudt rent efter en række fejlbeslutninger og mistiming af slagene.

Så fandt hun igen timingen og fik stoppet den akutte blødning i en kamp, der nu var meget tæt, jævnbyrdig og indædt intens.

Caroline Wozniacki måtte afværge en breakbold men holdt serv til 4-4. I næste parti var hun pludselig nede med en sætbold, og den gik i den grad russerens vej. Kuznetsova ramte netkanten og kunne med sit efterfølgende slag passere sin sagesløse modstander.

Dermed var andet sæt væk på et splitsekund, men den heldige russer ’betalte tilbage’ med en dobbeltfejl til dansk break i tredje sæts første parti.

Wozniacki fulgte op med et stærkt serveparti, som hun styrede flot med serv og forhånd, og så stod hun pludselig med hele tre breakbolde. På den sidste lykkedes det efter en flot duel, hvor hun drev sin modstander rundt.

Wozniacki er klar til kvartfinalen. Foto: AP
Wozniacki er klar til kvartfinalen. Foto: AP

Foran 3-0 og to breaks oppe så det mere end lyst ud, men så brød russeren tilbage ved at udnytte et par danske fejl, før hun rent reducerede til 2-3.

Kuznetsova stod også med en breakbold i næste parti, men igen var det danskerens nu så stærke forhånd, der afværgede. 4-2.

Den 31-årige trak vejret tungt i duellerne i det hæsblæsende parti, hun nu blev sendt ud i af en insisterede dansker, som brød rent til 5-2.

Så skulle overraskelsen bare serves hjem, og det blev den. Efter godt to timers forrygende tennis. Selvfølgelig med signaturslaget, baghånden ned langs linjen.

I tirsdagens kvartfinale møder hun enten australske Samantha Stosur eller letten Jelena Ostapenko.

Se også: Viser kærligheden frem i Paris: Derfor er David vigtig for mig

Caroline Wozniacki inviterer en tur ind bag kulissen i det omrejsende tenniscirkus, hvor bolde ikke bare er bolde. Foto: AP Sport og Spil Caroline afslører: Sådan foregår det i omklædningsrummet

David Lee vil ikke blande sig i, hvor lang Caroline Wozniackis karriere bliver, og han ved, hvornår han skal lade hende være i fred. Privatfoto Sport og Spil Carolines forelskede kæreste: Hun skinner som menneske

135 kommentarer
Vis kommentarer