Amerikansk ekspert: Wozniacki tager fejl

For arrangørerne bag US Open er tavlen visket ren, når en dopingkarantæne er overstået, men Caroline blev fejlplaceret, mener Ben Rothenberg

Hør Wozniackis udtalelser her. Video: AP/SNTV

NEW YORK (Ekstra Bladet): Mens de europæiske og særligt de britiske medier har været temmelig kritiske overfor at give dopingdømte Maria Sharapova en genvej tilbage til toppen via wildcards, ser amerikanerne lidt anderledes på den sag, siger den respekterede reporter Ben Rothenberg fra New York Times.

- Især briterne er meget hårde i forhold til problematikken. Herovre er holdningen, at er karantænen først overstået, er hun igen i good standing. Hun skal ikke for evigt være stemplet.

- Før French Open var det en afgørelse, der hvilede rent på, om man skulle give en spiller på vej tilbage efter en karantæne et wildcard eller ej. Ved US Open ser man årsagen til, at hun ikke har rangeringen, i, at hun har været skadet i både grus-, græs- og hardcourt-sæsonen. Ellers havde hun været i Top 100 nu.

- Det var ikke et hardcore-steroid, hun tog. Hun dummede sig, ja, men hun er altså ingen Lance Armstrong, siger Ben Rothenberg, der personligt forventede, at Sharapova ville få et wildcard til US Open.

- Fordi hun er tidligere mester her, en stor stjerne og en af de 128 spillere, der er bedst kvalificerede til at spille her. Og når Sharapova først er med i turneringen, skal arrangørerne afgøre, hvem folk helst vil se. Det handler også om sikkerhed og andre ting. Det er ikke mangel på respekt for en spiller som Caroline.

Maria Sharapova nyder sin sejr over Simona Halep på centre court. Har var hun tilbage i anden runde, og det falder Caroline Wozniacki for brystet. Foto: AP
Maria Sharapova nyder sin sejr over Simona Halep på centre court. Har var hun tilbage i anden runde, og det falder Caroline Wozniacki for brystet. Foto: AP

- Hendes første kamp mod Simona Halep var selvskrevet til centre court. Den næste mod Timea Babos? Ja, okay, der ville jeg have rangeret Makarova-Wozniacki højere på skemaet.

- Det var tirsdagens største overraskelse at se den kamp placeret på Bane 5, selv om den i mine øjne er en okay bane, som oven i købet har Hawkeye. Skulle Caroline have mødt en kvalifikationsspiller, havde det været okay. Men mod Makarova, der er tidligere semifinalist, var det ikke i orden, og jeg var glad for at se den blive flyttet til Bane 17.

Mike Dickson fra britiske Daily Mail hæfter sig ved, at Caroline ’igen har modet til at tage ordet’ i en sag, hvor andre vælger at tie.

Wozniacki-fiasko går verden rundt: 'Hun fortsætter nedturen'

Rasende Wozniacki med gigantisk afskeds-sviner

Wozniacki knust: Jeg skal lige komme mig