Andet nederlag på 10 år: Nadal smadret i French Open

Novak Djokovic spiller sig i semifinalen ved French Open med en sejr over Rafael Nadal. Det er blot anden gang i karrieren, at Nadal taber en kamp i Paris

Rafael Nadal faldt helt sammen i tredje sæt (Foto: AP)
Rafael Nadal faldt helt sammen i tredje sæt (Foto: AP)

Rafael Nadal måtte onsdag indkassere et sjældent nederlag i Paris, da den spanske gruskonge måtte forlade French Open.

For blot anden gang i karrieren blev den 29-årige spanier besejret i den franske grand slam-turnering, da han i kvartfinalen blev slået 5-7, 3-6 og 1-6 af den serbiske verdensetter Novak Djokovic.

Der var på mange måder tale om en moralsk finale mellem de måske to største favoritter til at tage titlen i Frankrigs hovedstad.

Djokovic fik en forrygende indledning på kampen, da han straks bragte sig foran med 4-0 i første sæt. Alt fungerede for serberen, der trods otte grand slam-titler aldrig har vundet i Paris.

Sidste års finalister (hvor Djokovic vandt) mødes i år i kvartfinalen. (Foto: AP/Michel Euler) Tennis Nadal og Djokovic klar til topmøde i Paris

Sidste års finalister (hvor Djokovic vandt) mødes i år i kvartfinalen. (Foto: AP/Michel Euler) Tennis Nadal og Djokovic klar til topmøde i Paris Det kører ikke optimalt for Rafael Nadal for tiden. (Foto: AP) Tennis Madrid-nederlag koster dyrt for Rafael Nadal

Trods store problemer hev Nadal sig op og fik udlignet til 4-4, og duellen var pludselig åbnet helt op igen. Djokovic var dog lige en tand skarpere, og det gjorde udslaget i det mentalt vigtige første sæt.

De to spillere fulgtes ad til 3-3 i andet sæt, men Nadal kæmpede en del mere end Djokovic, der igen trak fra.

Tredje sæt var ren paradekørsel for serberen, der var tæt på at uddele et såkaldt æg til Nadal. Spanieren fik dog holdt sin serv en enkelt gang, da han reducerede til 1-4. Tredje sæt sluttede symptomatisk med en spansk dobbeltfejl.

Rafael Nadal har vundet French Open ni gange i karrieren. Hans eneste nederlag frem til onsdag faldt i 2009, da han tabte til svenske Robin Söderling.

Ved Wimbledon 2014 blev Nadal snydt af drømmebold mellem benene:

18 kommentarer
Vis kommentarer