Andy Murray slår Novak Djokovic før French Open

Novak Djokovic led et sjældent nederlag til Andy Murray, som finalesejrede i Rom, inden French Open mandag

Andy Murray besejrede for en sjælden gangs skyld Novak Djokovic ved Rome Open (Foto: AP)
Andy Murray besejrede for en sjælden gangs skyld Novak Djokovic ved Rome Open (Foto: AP)

Det er ikke hver dag, verdensetteren Novak Djokovic taber en vigtig tenniskamp.

Søndag skete det dog ved Masters 1000-turneringen i Rom, da britiske Andy Murray var for stor en mundfuld for serberen.

Andy Murray besejrede i finalen Djokovic i to sæt med 6-3, 6-3, og således gav Murray sig selv en vidunderlig fødselsdagsgave, da skotten søndag fyldte 29 år.

Novak Djokovic  og Andy Murray står igen overfor hinanden i en finale. (Foto: AP) Tennis Murray og Djokovic spiller finale i French Open-optakt

Grusturneringen var sidste forberedelse, inden det mandag går løs ved grandslam-turneringen French Open, som også spilles på grus.

Normalt har Djokovic et godt tag på Andy Murray, der aldrig før har vundet turneringen i Rom.

Djokovic var derimod forsvarende mester, og for en uge siden finalesejrede serberen i Madrid over netop Andy Murray. Det var et opgør, der også blev spillet på grus, som ikke normalt er nogle af de to spilleres foretrukne underlag.

Indtil videre har Djokovic dog klaret sig bedst på grus i to spilleres indbyrdes opgør. Det var således første gang nogensinde, at Andy Murray besejrede Djokovic på grus, mens serberen har fire grussejre over Murray.

På alle underlag fører Djokovic dog den indbyrdes statistik ret så suverænt, da han har 23 sejre over Murray i alt, mens skotten med søndagens sejr over Djokovic nåede op på i alt ti af slagsen.

Caroline Wozniacki går ikke med bryllupsplaner. (Polfoto) Tennis Caroline Wozniacki: Giftes? No way

Før søndagens nederlag havde Djokovic også blot tabt en enkelt gang i de to spilleres seneste 13 opgør.

Novak Djokovic brugte tre timer på at spille sig i finalen, da han i semifinalen besejrede japanske Kei Nishikori, og han virkede drænet for energi i søndagens finale, hvor serberen ofte lod sit temperament tage over i ophedede diskussioner med dommeren.

Det er tredje gang, Andy Murray vinder en grusturnering, og han vandt blandt andet Masters 1000-turneringen i Madrid i fjor over Rafael Nadal.

1 kommentar
Vis kommentarer