Wozniacki slagtet i finalen

6-2, 6-2 lød Sharapovas sejrscifre på - men den danske tennispige rykker alligevel op som nummer ni verden

Der var glimt af 'den gamle Caroline Wozniacki', da den 22-årige tennispige i løbet af den forgangne uge spillede sig hele vejen frem til finalen i kæmpeturneringen Indian Wells. Men da slutkampen blev spillet, stod det fra stort set første bold klart, at Wozniacki absolut ingen chancer havde mod den tre år ældre russer, Maria Sharapova.

Danskeren forsøgte det bedste, hun har lært, at hælde Sharapovas dræberslag retur, men russerens knaldhårde og ekstremt flade spil viste sig umuligt for danskeren at dæmme op over for. Første sæt blev overstået på blot 38 minutter, og statistikken talte sit tydelige og - set gennem danske briller - kedelige sprog om en brandvarm russer og en paralyseret dansker i knæ: 14 rene vindere til Sharapova, blot en enkelt til Wozniacki. Fem partier senere var tallene endnu mere grumme at kigge på. 30-2 i rene vinderslag i den amerikansk baserede russers favør.

Læs mere:

Maria Sharapova er favorit før finalen mod Caroline Wozniacki. (Foto: AP/Mark J. Terrill) Tennis Sharapova: Wozniacki er en maskine

De gode råd og den afdæmpede peptalk fra farmand Piotr gav danske forhåbninger om en tavle, der var vasket ren fra andet sæts begyndelse. De forhåbninger holdt ganske få bolde, da Caroline Wozniacki tabte sit eget serveparti på en dobbeltfejl til stillingen 0-1. Danskeren, der skal tilbage til oktober 2012 i Moskva for at finde sin seneste sejr på WTA-touren, haltede fra da af gevaldigt efter Sharapova, som ganske ubesværet tog titlen for anden gang efter også at have sejret i Indian Wells i 2006.

Caroline Wozniacki har ikke slået en top 5-spiller siden maj 2011, men kan alligevel tage en masse positivt med sig fra Indian Wells. At hun ikke kunne stille noget op mod Sharapova, som danskeren ellers før finalen havde besejret to gange i seks indbyrdes møder, var der heller ikke andre, der kunne på den suveræne russers vej mod slutkampen. Ingen formåede således at tage så meget som et eneste sæt fra Sharapova, der for indsatsen i Indian Wells kunne sætte omkring seks mio. kroner ind på bankbogen.

Se også:

Rafael Nadal skal møde Juan Martin del Potro i finalen i Indian Wells. (Foto: AP/Mark J. Terrill) Tennis Overrasket Nadal klar til finale

Danskeren, der inden finalen var noteret for en semifinale i Dubai, en kvartfinale i Doha samt et fjerde runde-nederlag i Australian Open som sæsonens bedste resultater, rykker op som nummer ni på den verdensrangliste, der kommer mandag, mens suveræne Sharapova træder fra tredje- til andenpladsen blandt klodens bedste kvindelige spillere.

- Det var en opvisning af en markant bedre spiller i dag, sagde TV3 Sports ekspertkommentator Tine Scheuer-Larsen efter finalen, hvor Wozniacki tennismæssigt blev klædt af for åben skærm.

- Sharapova ramte toppen, det gjorde Caroline ikke, men hun fik heller ikke lov, fastslog Scheuer-Larsen.

Wozniacki hæver små tre mio. kroner for finalenederlaget og skillinger kan hun så lægge til den hidtidige karriereindtjening på omkring 83 mio. - trods alt et plaster på såret efter en tennislektion, der varede blot en time og 20 minutter.

0 kommentarer
Vis kommentarer