Federer glæder sig over biologiske pas

Den 17-foldige Grand Slam-vinder Roger Federer glæder sig over, at tennissporten intensiverer sin dopingkamp

Roger Federer i aktion. (Foto: AP)
Roger Federer i aktion. (Foto: AP)

Roger Federer er en af de tennisstjerner, som har efterlyst en større indsats i antidopingkampen, og han glæder sig derfor over, at det internationale tennisforbund (ITF) nu gør noget ved problemet og indfører biologiske pas.

- Det er gode nyheder, siger den 17-foldige Grand Slam-vinder ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Jeg tror, at tennissporten har gjort et godt stykke arbejde ved at gøre alt for at være så ren som mulig. Men vi er på vej ind i en ny æra. Alt er blevet mere professionelt med flere penge involveret, siger Federer.

Læs også:

Se også: FIFA indfører biologiske pas til VM

Schweizeren opfordrer samtidig spillerne til at tage godt imod det nye initiativ, der skal sikre en ren sport.

- Vi bliver bare nødt til at sikre os fra vores side af, at vi gør alt, hvad vi kan, og derfor har vi brug for, at spillerne tager del i processen, mener Federer.

Flere blodprøver
Biologiske pas kender man især fra cykelsporten, som har gode erfaringer med passet i kampen mod doping. Et biologisk pas er et dokument, som over tid kan indikere brug af ulovlige stoffer.

Tennisforbundet vil samtidig med indførelsen af passet øge antallet af blodprøver, så spillerne bliver tjekket oftere, end det er tilfældet i dag. Det gælder også prøver taget uden for konkurrence.

Læs også:

Pat McQuaid har utvivlsomt fulgt opmærksomt med i nattens Armstrong-indrømmelser - hans frygt har nok været, at der ville dukke noget op om UCI's påståede rolle i Armstrongs mangeårige dopingmisbrug. (Foto: Claus Bonnerup) Cykling - 18. jan. 2013 - kl. 09:13 Pyha: UCI-præsident roser Armstrong

I 2011 blev der kun udført 21 blodtest uden for konkurrence for verdens bedste tennisspillere, mens der i cykelverdenen i samme år blev foretaget mere end 3300 prøver uden for konkurrence.

Det er en sammensat arbejdsgruppe med repræsentanter fra både ITF, kvindernes WTA, herrernes ATP samt grand slam-turneringerne, som har foreslået implementeringen af det biologiske pas.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere