Federer oppe at køre over Nadal-comeback

Rafael Nadal vender tilbage efter syv måneders pause, hvilket en mangeårig rival ser frem til

- Jeg kan ikke vente på at se ham spille igen. Det forbedrer sporten, siger Federer om Nadals comeback (Foto: AP)
- Jeg kan ikke vente på at se ham spille igen. Det forbedrer sporten, siger Federer om Nadals comeback (Foto: AP)

Tirsdag tyvstarter Rafael Nadal i double, og onsdag er han så tilbage på singlebanen efter mere end syv måneders pause fra turneringstennis.

Selv er spanieren ydmyg omkring sit comeback. Han siger, at han sagtens kan tabe sin første kamp i ATP-turneringen i chilenske Vina del Mar, hvor Nadal ellers kan se frem til overkommelig modstand på favoritunderlaget - grus.

Rivalen Roger Federer tror ikke på, at Nadal taber til middelmådige spillere, eller at spanieren er længe om at komme tilbage til topniveauet.

Schweizeren er sikker på, at Nadal med det samme vil være lige så svær at få has på som inden den lange pause på grund af først en knæskade og efterfølgende en mavevirus.

Læs også:

Se også: Nadal indstillet på comeback-nederlag

- Som jeg ser det, vil han stadig være lige så besværlig at besejre som altid, siger Federer, der glæder sig til at se Nadal i aktion igen.

- Jeg kan ikke vente på at se ham spille igen. Det forbedrer sporten, siger Federer.

En af de øvrige rivaler i den absolutte verdenstop er skotske Andy Murray. Han forventer modsat, at det vil tage Nadal lidt tid at nå tilbage til sit topniveau.

- Han har måske ikke samme aura over sig med det samme, og man må forvente, at folk i de første måneder, og så længe han ikke er tilbage på højeste niveau, tror på, at de kan slå ham, siger Andy Murray.

Læs også:

Se også: Nadal gør comeback: Forvent intet mirakel

- Forventningerne hos folk vil være, at han kan levere med det samme, men det kan tage uger og måneder, før han er helt tilbage som sig selv, siger skotten.

Hverken Murray eller Federer er med i Chile.

Nadal tager tirsdag fat på sit comeback, når han spiller double sammen med argentineren Juan Mónaco. Onsdag er det singletid for Nadal, der møder enten Guido Pella eller Federico Delbonis.

Nadal selv forsøger at være ydmyg omkring sit comeback.

Læs også:

Se også: Federer på jagt efter endnu en rekord

- Jeg er nødt til at forsøge lidt efter lidt, mens jeg er ydmyg og vidende om, at tingene ikke lykkes i samme omfang som inden skaden. Vi skal være tålmodige, siger han.

Spanieren, der er noteret for 11 grand slam-titler, har ikke spillet, siden han i juni 2012 tabte til tjekken Lukas Rosol i anden runde ved Wimbledon.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere