Djokovic vandt fantastisk maraton-kamp

Stanislas Wawrinka pressede Novak Djokovic, men favoritten kom videre til kvartfinalerne ved Australian Open

Djokovic vandt en midnatsgyser (Foto: AP/Dita Alangkara)
Djokovic vandt en midnatsgyser (Foto: AP/Dita Alangkara)

Tennisspilleren Novak Djokovic kan fortsat håbe på at vinde Australian Open for tredje år i træk og fjerde gang i alt.

Men det holdt hårdt, før den topseedede serber havde besejret schweizeren Stanislas Wawrinka i ottendedelsfinalerne i Melbourne. Virkelig hårdt.

Sejrscifrene blev 1-6, 7-5, 6-4, 6-7, 12-10 i den topseedede Djokovic' favør efter en uhyre underholdende, i perioder velspillet og frem for alt udmarvende kamp.

Kampen varede lidt over fem timer og sluttede først klokken cirka kvart i to natten til mandag lokal tid. Spillerne nåede ud på kanten af deres ydeevne undervejs.

Novak Djokovic havde meget svært ved at finde sig til rette på banen i Rod Laver Arena i begyndelsen, og det straffede den 15.-seedede Stanislas Wawrinka, som ikke havde vundet over serberen i syv år.

Den genstridige schweizer vandt første sæt klart og førte 4-1 i andet sæt, før Djokovic vågnede op og viste noget af den klasse, der har indbragt ham fem grand slam-titler.

Novak Djokovic begyndte nu at vise, hvorfor han førte 11-2 i indbyrdes opgør over sin modstander før søndagens kamp.

Efter to sæt til favoritten måtte fjerde sæt ud i tiebreak, hvor Wawrinka stormede frem til en 6-3-føring.

Djokovic afværgede to sætbolde, men på den tredje hamrede Stanislas Wawrinka en hård forhånd af sted mod en presset Djokovic, hvilket indbragte schweizeren sætsejren med 7-5 i tiebreaken.

Ved 4-4 i femte sæt udspillede et af kampens mest spektakulære partier sig, da Djokovic servede.

Wawrinka tilkæmpede sig fire breakmuligheder, men til sidst snuppede serberen partiet med en hård serv, som den meget trætte schweizer returnerede langt ud over baglinjen.

Spillerne holdt derefter deres servepartier helt frem til 11-10-føring til Djokovic, formentlig også fordi trætheden gjorde servefordelen endnu større end normalt.

De trætte publikummer i Melbourne vejrede en afgørelse, da Djokovic herefter vendte 15-40 til matchbold, men Wawrinka afværgede i første omgang med en flot serv.

Til sidst sikrede Djokovic sejren, da han passerede Wawrinka ved nettet.

Novak Djokovic vandt Australian Open for første gang i 2008, og de seneste to år er han også strøget til tops ved årets første grand slam-turnering.

I kvartfinalen venter den femteseedede tjekke, Tomas Berdych.

0 kommentarer
Vis kommentarer