Piotr: Spil som er det finalen, Caroline

- Caroline kan en masse, og hun skal lære at slappe af finde sit eget spil i kampene, siger hendes far og træner

MELBOURNE (ekstrabladet.dk): I Piotr Wozniackis hoved er det fuldstændigt ligegyldigt, om det er en debutant eller en verdensetter, hans datter skal møde i en Grand Slam-kamp.

- Det er det, det handler om i denne sammenhæng. Taber du en kamp, så er du ude. Derfor er alle kampe som en finale.

- Caroline skal spille, ligesom hun ville spille mod Serena. Hun skal ikke tænke på, at hun er en ung spiller og blive nervøs over, at hun ikke lige vinder boldene, som hun gerne vil.

- At Vekic er med her betyder, at hun godt kan ramme bolden. Derfor skal Caroline koncentrere sig om sig selv og prøve at spille afslappet, siger han inden 2. runde-kampen i Australian Open.

Skal slappe af fra start
Så trækker han et eksempel frem fra formiddagens træning, hvor en lokal, 15-årig dreng agerede hittingpartner for Caroline.

- I starten kunne han ikke ramme bolden, men så gik Sven Groeneveld hen og talte med ham og fortalte ham, hvor god han var, og så blev han bedre og bedre.

Læs også:

Se også: Løchte danner par med Lisicki

- Caroline skal lære at slappe af fra start og finde sit eget spil. Ikke for aggressivt og ikke for passivt, men vælge de rigtige bolde at gå ind på, siger han.

Dermed adresserer han også åbningen på 1. runde-kampen mod Sabine Lisicki, hvor en nervøs Caroline ikke lykkedes med noget som helst og glemte alt om taktiske aftaler.

Direkte ud på træningsbanen
- Er du nervøs, spiller du på den måde, kommer det.

Han medgiver, at Lisicki var en særdeles tricky modstander i 1. runde, og han er lettet over, at Caroline til sidst udnyttede hendes udfald. Men ret meget andet var han ikke tilfreds med, og derfor blev hun sendt direkte på træningsbanen efter sin sejr.

Læs også:

Se også: Caroline i hedeslag

- Det gjorde jeg, fordi hun skulle få sin rytme tilbage, og fordi hendes serv var dårlig. Den skulle også lige på plads, forklarer han.

- Du kan se, hvor godt hun gør det til træning i dag. Og hvor godt hun gjorde det dagen før kampen. Men hvor var alt det henne mod Lisicki?

- Caroline kan en masse ting, og hun arbejder hårdt. Derfor skal hun tro på, at hun bliver bedre og bedre og finde ro til at gøre sine egne ting, siger Piotr Wozniacki.

Kampen spilles natten til torsdag dansk tid som tredje kamp Hisense Arena, der er anlæggets næststørste bane. Første kamp (Shuai Peng-Maria Kirilenko) begynder klokken 01 dansk tid, mens anden kamp er opgøret i herresingle mellem portugisiske João Sousa og Andy Murray.

0 kommentarer
Vis kommentarer