Tennistræner fængslet: Voldtog småpiger

En tennistræner, der har ført flere franske topspillere frem, har udnyttet sine elever og må otte år i fængsel

Regis de Camaret er idømt otte års fængsel for voldtægt og andre seksuelle overgreb på unge tenniselever. (Foto: AP)
Regis de Camaret er idømt otte års fængsel for voldtægt og andre seksuelle overgreb på unge tenniselever. (Foto: AP)

Tennistræneren for den tidligere franske topspiller Nathalie Tauziat er blevet idømt otte års fængsel for voldtægt og seksuelle overgreb på helt unge tenniselever.

70-årige Regis de Camaret modtog fredag aften dommen ved retten i Lyon, efter at hele 27 tidligere elever gennem en uge har siddet i vidneskranken.

Her har mange af kvinderne fortalt om, hvordan tennistræneren fra 1977 til 1989 udnyttede dem, da de var mellem 10 og 13 år. Ud over voldtægt gik anklagerne også på voldtægtsforsøg og befamling.

Da sagerne ligger flere år tilbage, var de alle med undtagelse af to faldet for forældelsesfristen.

Intet at bebrejde ham
Den tidligere topspiller Nathalie Tauziat, der i 2000 en kort overgang var nummer tre på verdensranglisten og nåede finalen ved Wimbledon, forsvarede dog Regis de Camaret fra vidneskranken.

- Jeg har intet at bebrejde ham, sagde Tauziat, der også fortalte, at hun ikke troede på sin tidligere doublemakker Isabelle Demongeots påstande om, at tennistræneren skulle have voldtaget hende.

Det har lørdag fået det franske tennisforbund til at reagere. Nathalie Tauziat vil nu miste sin plads i forbundets ledelseskomité.

- Nathalie Tauziats vidneforklaring er meget bekymrende. På mandag vil vi bede hende om at træde tilbage fra vores ledelseskomité, siger forbundets direktør Gilbert Ysern ifølge Reuters.

1 af 2 Natalie Tauziat troede ikke på beskyldningerne og forsvarede træneren. Det har kostet hende en plads i tennisforbundets ledelse. (Foto: AP/Laurent Cipriani)
2 af 2 Regis de Camaret er idømt otte års fængsel for voldtægt og andre seksuelle overgreb på unge tenniselever. (Foto: AP)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen