Slagen Federer: Novak er den bedste

Verdens bedste tennisspiller, Novak Djokovic, dedikerede sin sejr i sæsonfinalen til sin syge far

Federer anerkendte Djokovic' sejr (Foto: AP)
Federer anerkendte Djokovic' sejr (Foto: AP)

Selvom tennisveteranen Roger Federer i denne sæson pustede sin konkurrent Novak Djokovic i nakken ved at erobre verdensranglistens førsteplads i en periode, er der ved sæsonens afslutningen ingen tvivl:

Verdens bedste tennisspiller lige nu er Novak Djokovic. Det cementerede han mandag ved at vinde sæsonfinalen i London og ved at slutte sæsonen på toppen af verdensranglisten for andet år i træk.

Selv Roger Federer, som indkasserede mandagens finalenederlag på 7-6 (8/6), 7-5, måtte bøje sig for den 25-årige serber til trods for sine egne gode bedrifter i løbet af sæsonen - blandt andet en sejr i Wimbledon.

- Tillykke til Novak for en fantastisk turnering og et fantastisk år. Du er den bedste. Det har også været et fantastisk år for mig, siger den 31-årige schweizer, der stadig kan bryste sig af at have vundet flest Grand Slam-titler i historien.

Djokovic roste også Federer, der tidligere har vundet sæsonfinale på ATP-touren hele seks gange, og som slutter sæsonen som nummer to på verdensranglisten.

Se mere:

Se også: Novak Djokovic sejrer i sæsonfinalen

- Det er altid et privilegium og en udfordring at spille mod Roger, siger Djokovic.

Modstanderne kæmpede i to timer og 14 minutter, før serberen kunne juble over sin sejr. Herefter dedikerede han tilten til sin far, der har kæmpet med en blodsygdom:

- Det har givet mig ekstra styrke, at min far kæmper for sit helbred. Jeg ville spille for ham.

- Det er en af grundene til, at jeg giver alt i hver kamp. Især i aften. Det var en titel til ham, siger Djokovic og fortæller, at hans far nu har det bedre.

Det er anden gang, at serberen vinder sæsonfinalen. Det skete også i 2008, hvor finalen blev spillet i Shanghai.

Han kan dog kun notere sig for en enkelt af årets Grand Slam-titler, nemlig årets første, Australian Open. Den skadede spanier Rafael Nadal tog French Open, mens US Open blev vundet af Andy Murray.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen