Farmor i tårer: Kurt ville være så stolt

- Kurt og Frederik havde et meget nært og fint forhold til hinanden. Han ville have været så stolt, siger Kurt Nielsens enke, Helle

Helle Nielsen sammen med nu afdøde Kurt Nielsen. (Arkivfoto: Finn Frandsen)
Helle Nielsen sammen med nu afdøde Kurt Nielsen. (Arkivfoto: Finn Frandsen)

LONDON (Ekstra Bladet): – Det her har også været meget bevægende for mig.

Helle Nielsen behøver næsten ikke at sige det.

For Kurt Nielsens enke, Frederiks farmor, må flere gange kigge væk med fugtige øjne under vores snak i spillerrestauranten før hendes barnebarns store triumf

Se også: Caroline jubler: Sindssygt Frederik!

Hun har været her under hele Wimbledon. Som hun altid var det med sin mand, den danske tennislegende, der sidste år døde lige før hans hjerte-turnering blev servet i gang.

– Kurt ville have haft det pragtfuldt. Han ville have været så stolt af ham. Det havde været en utrolig stor oplevelse for ham. Det er der slet ingen tvivl om, siger hun stille.

Nært og respektfuldt
Så lyser hun op i et smil på spørgsmålet om den relation, der var mellem dagens finalist og hans navnkundige forgænger:

– Kurt og Frederik havde et meget nært og fint forhold til hinanden. Og de havde stor respekt for hinanden.

– Det kan jo være en stor belastning for et ungt menneske at gå ind i noget, hvor hans farfar har haft et stort navn, men Frederik har så positiv en indstilling til livet, at han har kunnet gøre det.

– Kurt ville heller ikke rådgive ham. Men han talte med ham. Der er en forskel, pointerer hun.

Se også: Tennisformand vil prale af Wimbledon-sejr

Hun beskriver sit 28-årige barnebarn således:

– Han er et helt specielt ungt menneske med nogle utrolige værdier for sig selv og for sit liv. Han vil have et godt liv og gøre det, han kan lide at gøre, og undervejs prøve at få de resultater, han gerne vil opnå. Men et godt liv betyder mere end resultater, siger hun og fremhæver en kvalitet, som hun holder meget af:

– Han er jo ikke hjemme så ofte, men alligevel holder han godt fast i sine gamle venner. Han er meget loyal. Og han kom altid som det første ud til os, når han kom hjem fra udlandet. Det var dejligt, for vi har altid været tæt knyttede og passede ham meget som barn.

En stor oplevelse
Selv har hun på flere fronter haft en stor oplevelse under årets Wimbledon, hvor hun sammen med Frederik har boet hos sin søn Peter i det centrale London.

– Det har været en rigtig dejlig oplevelse. Jeg har været her til alle kampene og været imponeret over, at de har holdt så højt et niveau hele vejen.

– De er ligesom bare gået på banen og har nydt det og gjort deres bedste. Og så har de holdt samme standard hele vejen. De har været meget fokuserede, og det er tydeligt, at der er både respekt og sympati mellem dem.

Se også: Løchte scorer 1,2 millioner på Wimbledon

– Men Frederiks succes har også givet mig noget specielt. Jeg genoplever, hvordan det var at komme her med Kurt. En masse små ting, som jeg ellers havde glemt.

– Kurt blev altid behandlet meget respektfuldt her. Jeg har fået meget ud af at deltage i min mands liv. Og nu møder jeg mange kendte ansigter herovre. Vi fik et netværk her. Wimbledon er noget særligt, smiler hun og gør klar til at følge det sidste kapitel i årets eventyr.

1 af 2 Farfar Kurt Nielsen tabte to singlefinaler og en mixeddouble-finale i Wimbledon. Lørdag tog barnebarnet revanche med triumfen i herredouble. (Foto: AP)
2 af 2 Helle Nielsen sammen med nu afdøde Kurt Nielsen. (Arkivfoto: Finn Frandsen)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen