Skotten Murray klar til finale mod Federer

Efter sejr i fire sæt over franskmanden Jo-Wilfried Tsonga er Andy Murray klar til finalen ved Wimbledon

Murray kan blive folkehelt i Storbritannien på søndag. (Foto: AP)
Murray kan blive folkehelt i Storbritannien på søndag. (Foto: AP)

Årets finale i den legendariske tennisturnering Wimbledon kommer til at stå mellem skotten Andy Murray og den tidligere suveræne schweizer Roger Federer.

Det står klart, efter at skotten i semifinalen fredag aften besejrede franskmanden Jo-Wilfried Tsonga i fire sæt med cifrene 6-3, 6-4, 3-6 og 7-5.

Dermed er han den første brite i 74 år, der kvalificerer sig til finalen.

I første sæt havde begge spillere problemer med at få serven til at fungere, men Murray trak det længste strå, da han tvang Tsonga til at lave flere uprovokerede fejl.

Og efter sidebyttet var Murray endnu mere suveræn. Han lavede fem esser og vandt stort set alle de server, som han fyrede af.

I tredje sæt var skotten dog en skygge af sig selv. Han fik ikke et eneste servees - ligesom han kun fik lidt over halvdelen af sine andenserver ind.

I det fjerde og - skulle det vise sig - afgørende sæt var Tsonga tæt på at komme tilbage i kampen, efter han bagud med 1-3 fik brudt Murrays serv.

Franskmanden kæmpede imod, og han kastede sig i det efterfølgende parti akrobatisk rundt på banen for at få vendt kampen. Men Murray fik styr på spillet og endte med at vinde sættet 7-5.

Tidligere fredag kvalificerede Roger Federer sig til finalen for ottende gang i karrieren, hvilket er ny rekord.

Derimod er finalen et nyt bekendtskab for den 25-årige skotte, som har tabt de tre tidligere semifinaler, han har været i ved Wimbledon.

Federer er tredjeseedet i turneringen, mens Murray er seedet til at blive nummer fire, så begge ender højere end deres rangering.

Federer besejrede favoritten Novak Djokovic i sin semifinale - ligeledes i fire sæt og med cifrene 6-3, 3-6, 6-4 og 6-3.

Finalen mellem Federer og Murray spilles søndag.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen