Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

'Det er verdensklasse', Løchte

I den danske tennisverden holder man vejret og krydser fingre for Wimbledon-kometen Frederik Løchte Nielsen.

Frederik Løchte Nielsen med sin makker Jonathan Marray. (Foto: AP)
Frederik Løchte Nielsen med sin makker Jonathan Marray. (Foto: AP)

Med sin kvalifikation til semifinalen i Wimbledon har den ellers relativt ukendte tennisspiller Frederik Løchte Nielsen skabt begejstring i den danske tennisverden, hvor man ikke er forvænt med succes i verdens mest prestigefyldte tennisturnering.

Fra Dansk Tennis Forbund kan Løchte således styrke sig med flotte ord, inden han fredag eftermiddag går på banen til semifinalen i grand slam-turneringen i London sammen med sin britiske makker Jonathan Marray.

- Det er vitalt for dansk tennis, at resultaterne endelig beviser, at vi i Caroline Wozniacki og Frederik Løchte Nielsen har to spillere på højeste niveau.

- Det er verdensklasse, hvad Frederik og Jonathan Marray p.t. præsterer sammen, siger elitechef i DTF, Niklas Rosengren i en pressemeddelelse.

Løchte Nielsen og Marray møder de andenseedede amerikanske tvillinger Bob og Mike Bryan. Noget af en opgave for danskeren, der før turneringen var placeret som nummer 111 på doubleranglisten.

På det legendariske tennisanlægs bane 3 får han fredag opbakning fra tennisforbundets formand Henrik Klitvad.

- Frederik er en fremragende ambassadør for tennissporten som helhed og for dansk tennis i særdeleshed.

- Vi krydser fingre for en finaleplads. Det havde været fantastisk for Frederiks farfar, Kurt Nielsen, at opleve, hvorledes barnebarnet nu viser flaget på den helt store scene, siger Henrik Klitvad.

Sidst en dansker var i en semifinale i græsturneringen i det sydvestlige London, var da Torben Ulrich i 1959 nåede blandt de sidste fire sammen med sin makker Ladislav Legenstein.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen